Gå til sidens hovedinnhold

Terningkast 5En bygderevy for framtida

Artikkelen er over 6 år gammel

ANMELDELSE: «Kortreist moro» Nesrevyen 2014.

Denne gangen tar Nes revy- og amatørteater et langt steg framover med sin årvisse revy i Nes kulturhus.

De lokale poengene står kanskje ikke like tett i kø som tidligere. De er der, jøsses, men i år har revygjengen lagt lista høyt og skummer det meste av fløten på de innslagene som har fått plass.

Noen poengløse krumspring er det riktignok. Men når de slår til, som i flere av numrene, viser de høy klasse.

Det er moro å oppleve et såpass jevnt nivå på skuespillerne på scenen, samtidig som hver og en får blomstre med sine personlige kvaliteter.

Miriam fredriksen er en artig skrue med sine mange påfunn. Som same har hun lånt en del fra NRK1 programmet «Lunsj», og den friske Torolf Rudolfsen har fisket opp ett og annet fra Stoltenbergs «Borettslaget». Men begge disse og alle de andre mestrer sine roller med bravur.

Mye humor og elleville påfunn, både kroppslig og verbalt, er et varemerke på denne revyen.

Instruktør Even Finsrud har fått det beste ut av denne revygjengen, og Ragnhild Gravem har lært dem god koreografi og bevegelse på scenen. Det er fine innslag med hjelpende dansere og et sikkert og solid revyorkester.

Veteran Kari Engh Nyjordet, Lene Kulsrud, Anne-Line Finstad, Elin Normand, Stian Delbekk Johansen, Magnus Rotnes Kristoffersen, Miriam Fredriksen, Torolf Rudolfsen og Øyvind Stordahl bruker moderne vinklinger i denne revyen. Musikkutvalget er gjennomført og poengene er oppdaterte.

På mange måter viser denne revyen veien framover med sin klassiske form i en tidsriktig innpakning.

Jan Rudolf Pettersen

Kommentarer til denne saken