En annerledes konsert

FUNKY: Bandet Sunday opptrådte med funky låter på Jessheimdagene i går. Vokalist Kristoffer Uhlen hadde også skrevet en egen låt i forbindelse med Utøya-hendelsene. 
Foto: Lisbeth Andresen

FUNKY: Bandet Sunday opptrådte med funky låter på Jessheimdagene i går. Vokalist Kristoffer Uhlen hadde også skrevet en egen låt i forbindelse med Utøya-hendelsene. Foto: Lisbeth Andresen

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Utøya-massakren har satt sine spor også blant ungdommene på Romerike. Flere hadde laget sin egen minnelåt som de framførte under Jessheimdagenes første dag i går.

DEL

Skaff deg RB+ og les alt – 5 kroner for 5 uker!

«Et hav av blomster, et hav av lys. Norge gråter tunge tårer, men vi skal stå sammen og kjempe for det vi har».

Dette er utdrag fra sangen som 11 år gamle Sebastian Moen fra Jessheim har skrevet i forbindelse med terrorangrepene i samråd med faren sin.

I går var det Jessheimdagens første dag, og ungdomskonserten med flere unge band startet med en slags minnekonsert til ofrene på Utøya.

SE FLERE BILDER FRA JESSHEIMDAGENE!

Da Moen framførte låten sin var det flere i publikum som tok til tårene.

– Jeg synes det er grusomt det som har skjedd. Jeg tenker at de ungdommene som døde på Utøya skulle fått levd mye lenger. Jeg synes det var fint å skrive en låt i forbindelse med det som har skjedd, sier Moen.

Også vokalist Kristoffer Uhlen (18) i bandet Sunday har laget en låt i forbindelse med terrorangrepene, som han framførte i går.

Med blåsere

– Det er trist det som har skjedd. Låten er en trist låt, men den er likevel i et raskt tempo og i dur, sier Uhlen.

Etter at han framførte sin minnesang spilte bandet sitt vanlige repertoar. Bandet består av medlemmer fra Jessheim og omegn, og de har spilt sammen i cirka et halv år.

I tillegg til vanlig bandbesetning har Sunday også med seg blåsere.

– Vi har vært på turné sammen i år, og har blant annet spilt på Hunderfossen. Vi spiller funk, og har både coverlåter og egne låter. Det er ikke så mange andre unge band som har med seg blåsere, forteller Aleksander Owren (18) fra Jessheim på trompet og Niklas Joelsen (18) fra Jessheim på trombone.

I går gjorde bandet sin siste jobb med trommeslageren sin Nicolay Ellingsen.

LES OGSÅ: Disse kommer til Jessheim

Har albumplaner

Kai-Remi Berge alias Sneip har også laget en raplåt i forbindelse med terrorangrepet. Låten heter «En nasjon i sorg».

– Det er viktig å stå sammen nå etter angrepene, har Berge tidligere uttalt til Romerikes Blad.

New Canvas var det første bandet som sto på scenen etter at minnemarkeringene var over, og de synes det var fint å opptre i går.

– Det er klart det er en litt spesiell setting, og det er en fint at de valgte å starte med en minnemarkering. Men vi gjør vårt program som planlagt. Vi har en del låter som handler om å benytte seg av nye muligheter, og sånn sett passer temaet ganske bra, sier Willy Sharma (29) fra Lørenskog.

New Canvas har spilt sammen i ett og et halvt år. Bandet består i tillegg til Sharma av Håvard Myhre (26) fra Gjerdrum, Aman Rihal (24) fra Skedsmokorset, Joakim Repshus (29) fra Frogner og Christian Dworak (30) fra Skedsmokorset.

New Canvas spiller poprock og skriver sine egne låter.

– Vi har tenkt å lage en EP i høst, og målet er å komme ut med et album neste år, sier Sharma.

LES OGSÅ: Dagens program for Jessheimdagene

Artikkeltags