Gå til sidens hovedinnhold

Ellevill Alice fra Ask

Artikkelen er over 14 år gammel

Imponerende Gjerdrum Amatørteater har klart det igjen: Å lage en knallforestilling for tre fulle hus. Og det med en nesten helt ny skuespillergjeng på scenen.

Gjerdrum Amatørteater har hatt et generasjonsskifte blant skuespillerne. Mange av dem som sto på scenen i går kveld, gjorde det for første gang. Men utskiftingen har på ingen måte gått ut over kvaliteten.

I går leverte skuespillerne, de fleste av dem i alderen 13 til 17 år, en strålende juleversjon av "Alice i Eventyrland".

Regissør Nathalie Rasmussen fra Oslo, som ble leid inn for høsten, hadde skrevet inn noen nye skikkelser eventyrlandet og laget en forestilling som satt som støpt på premierekvelden: Raske skift, effektfull regi, god instruksjon og, ikke minst, rundt 30 talentfulle utøvere. Det hele ble støttet opp med god lyd, effektfull bruk av lys, gjennomførte kostymer, velfungerende scenografi og ikke minst et velklingende band med lokale musikere. Regissøren har ikke gjort jobben alene. Rundt henne har produsent Martin Sørlie og inspisient Vetle Stølan trukket i trådene.

Festlige ordspill

Det hele starter hjemme hos Alice (Rikke Middelhus Eriksen) på julaften. Hun er ikke særlig fornøyd verken med brødrene sine, eller pakkene hun har fått, og ønsker seg vekk. Og vekk kommer hun, til et land hvor alle er en smule gale.

Der møter hun en rekke snodige skikkelser. Med festlige visdomsord og ordspill skaper handlingen både latter og tankevekking hos publikum. Flinke sangere gjør dette til en skikkelig festforestilling. Man glemmer faktisk at dette er amatørskuespillere på ned til 13 år.

Ny leder

Ny leder av Gjerdrum Amatørteater, Bjørn Stubberud, hadde all grunn til å være fornøyd. Barne- og ungdomsteateret har tradisjon for å levere imponerende forestillinger, og gårsdagens var ikke noe unntak.

"Alice i Juleeventyret" spilles i kveld og fredag kveld. Men man skal være heldig for å sikre seg billett. I går var så godt som alle tre forestillingene i kulturhuset fullsatt.

Amatørteateret har mistet noen av de eldste, som har begynt på videregående skole og har fritida fullt belagt med andre ting. Men rekrutteringen har vært god. Og Stubberud vil gjerne ha flere unge fra Gjerdrum med i amatørteateret.