El Caco kan skyte gullfuglen

LITT ELDRE, LITT MØRKERE: Mange år med slit i rockens undergrunn har båret frukter. El Cacos sjette album er rett rundt hjørnet, og med litt flaks kan de cashe inn en million kroner i Statoilstipend. Foruten Anders Gjesti spiller Thomas Fredriksen og Øyvind Os i bandet. Her fra en konsert på hjemmebane, på Martins i Lillestrøm. Foto: Stine Strandhaug

LITT ELDRE, LITT MØRKERE: Mange år med slit i rockens undergrunn har båret frukter. El Cacos sjette album er rett rundt hjørnet, og med litt flaks kan de cashe inn en million kroner i Statoilstipend. Foruten Anders Gjesti spiller Thomas Fredriksen og Øyvind Os i bandet. Her fra en konsert på hjemmebane, på Martins i Lillestrøm. Foto: Stine Strandhaug

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Lillestrømbandet El Caco ser ingen grunn til å legge opp. Nå kommer de med sin sjette plate og er nominert til Statoilstipendet.

DEL

– Nå synes vi det er morsommere enn noen gang. Jeg kan ikke se for meg at vi legger opp i noen overskuelig framtid, sier gitarist Anders Gjesti (39).

Bandet som består av tre karer som etter hvert kan kalles godt voksne, føler seg i bedre for enn noensinne. Gjesti lover at plate nummer seks ikke skal bli noen skuffelse for fansen.

– Denne gangen har vi vært mer pirkete på detaljer enn tidligere. Albumet vil nok også oppleves en anelse mørkere enn våre tidligere utgivelser. Det er en utgivelse som du må høre på flere ganger for få noe skikkelig ut av, den er best når den får synke litt inn.

Les RBs anmeldelse av "Hatred, Love & Diagrams" her!

Til Dovre faller

Alder er ingen hindring. Blir man ikke superkjendis med det første er det bare å holde ut.

– Vi har holdt på siden 1998 og stemningen i bandet er super. På det mest hektiske sluker musikken det meste av tiden, men det er absolutt verdt det. Man blir aldri for gammel eller for etablert til å spille i rockeband. Vi kommer aldri til å gi oss, slår Gjesti fast.

– At folk liker musikken vi lager gjør oss stolte. Vi har spilt på store scener som Rockefeller i Oslo, Storsalen i Trondheim og Folken i Stavanger.

– Det finnes en del El Caco-fans der ute, men vi kan absolutt nå ut til flere, mener han.

Norgesturné

For å følge opp det nye albumet skal bandet ut på en norgesturné. Første konsert går av stabelen på Rockefeller i Oslo 16. februar.

– Reiseruta er ikke spikret ennå. Først skal vi rundt til de større byene og steder vi vet at mange kommer på konsert. Etter det har vi tenkt oss ut på en reise til klubber og mindre scener rundt om i landet.

– Hvor i landet liker dere best å spille?

– I byer som Trondheim og Bergen er det alltid stas å spille. i Oslo drukner vi litt i mengden, tror jeg. Det skjer så utrolig mye der av kulturarrangementer, så det er vanskelig for oss å stikke oss fram.

– Hva betyr det for bandet at dere har blitt nominert til Statoilstipendet?

– Det er veldig stort. Statoilstipendet går til artister eller grupper som har holdt en stund, det er ingen nykommerpris. Det er alltid stort for et band å få anerkjennelse for den jobben man har gjort. Statoilstipendet tildeles folk som har holdt på noen år og som allerede har fått til litt.

– Uansett om vi vinner eller ikke så har nominasjonen vært en kjempeopptur for oss, sier Gjesti til RB.

Drømmen om Amerika

Skulle de vinne Statoilstipendet vil det gi store penger i bandkassa.

Den store guttedrømmen er å dra på turné i USA.

– Nord-Amerika har alltid vært den store drømmen. Vi har vært over og spilt noen «shows», men ingen turne. Et slikt prosjekt krever både ressurser og penger vi ikke har til rådighet i dag. Det ville være å komme hjem, siden mye av musikken vi er inspirert av kommer nettopp derfra.

– Tidligere har vi vært på flere utenlandsturer, til blant annet England og Tyskland. Det er gøy å føle seg litt som en kjendis i utlandet, smiler Gjesti.

– Hva skiller publikum i Norge fra dem dere spiller for i utlandet?

– Nordmenn er utrolig snevre på hvilke dager de går på konsert. Det er stort sett kun i helgene. Ute i Europa er det vanlig å kunne gå på konsert hvilken som helst dag, om det er tirsdag eller lørdag spiller ingen rolle, sier gitaristen.

– Det er kult å kunne spille en konsert som ikke er på en helgedag og det faktisk dukker opp folk.

Artikkeltags