– Som musiker har jeg vært med på mye, men aldri noe så spesielt som dette, sier trommeslager Pål Thowsen fra Lillestrøm.

Sammen med Dag Arnesen og Terje Gewelt utgjør han Dag Arnesen Trio, og tirsdag kom de tilbake fra noe nær en signingsferd i Kina.

– Da vi ga ut plata i Norge i fjor, skjønte vi raskt at vi hadde truffet en nerve. Det haglet med gode anmeldelser over hele linja, sier Thowsen.

Hurraropene fortsatte utover i Europa.

– Men vi kunne ikke engang våge å drømme om det som nå har skjedd, sier han.

I selskap med Springsteen

Asias største avis, South China Morning Post, har kåret det de mener er fjorårets 50 beste cd-utgivelser.

Her er den norske trioen i selskap med navn som Robert Plant/Alison Krauss, Radiohead, Herbie Hancock, Neil Young og Bruce Springsteen.

– Har du hørt på maken? Avisen har daglig 300 millioner lesere. Dette er helt vilt. Hva det betyr for oss framover, er vi litt usikre på. Men det er ingen tvil om at det vil åpne noen dører, sier Thowsen.

Den kinesiske storavisen skriver blant annet at trioens melodier er "overraskende vakre. En av årets hyggeligste overraskelser".

– Da vi ga ut plate her hjemme i fjor, hadde vi ikke noe management, og hele prosjektet vokste oss snart over hodet. Nå har vi fått på plass management både her hjemme, i Europa og Asia.

Ny cd til sommeren

– Hva kan dette resultere i med tanke på platesalg?

– Det tør jeg ikke si noe om. Kina ligger litt nede når det gjelder gode distribusjonskanaler, men de er på vei opp. I andre land i Asia er det bedre. Nå må vi bare avvente hva som skjer.

Trioen holdt konserter i Asia før jul, og ble allerede nå invitert tilbake. Nå har de spilt i blant annet Hongkong, Taiwan, Singapore, Beijing og Shanghai.

– Dette prosjektet er blitt helårsjobb.

– Planer om ny plate?

– Ja, i juni slipper vi "Norwegian Song vol. 2". Vi kan ikke gi ut ei vanlig jazzplate, som det kryr av. Nei, vi må følge opp dette nå, sier Pål Thowsen til Romerikes Blad.

– Hva er det som treffer så til de grader med plata, tror du?

– Jeg tror den har truffet en ro som folk trenger.