Drømmer om en popkarriere

Artikkelen er over 17 år gammel

I dag debuterer han med platealbumet «Kim William». Torsdag kommer han på skjermen i Big Brother-finalen og framfører en låt for en million seere.

DEL

Kim William Kristoffersen (22) satser for fullt på en popkarriere. Og da kan det være drahjelp i hans korte opphold i Big Brother-huset. Hjelp har det også vært i pappa William, frontfigur og låtskriver i dansebandet Ole Ivars. Han har skrevet tre av låtene på plata.

Glad for Big Brother

Etter fjorten dager forlot Kim Big Brother-huset uten å være stemt ut. Men kjendis ble han for de mange seerne.

– Jeg ble lei og gadd ikke mer. Big Brother var ikke det jeg hadde tenkt meg. Jeg hadde ikke ventet at vi skulle sitte på rumpa uten å gjøre noen ting, forteller Kim William Kristoffersen.

– Det ble slengt mye rart etter meg fordi jeg gikk. Noen kalte meg svak, noen sa sterk, og noen lurte på om jeg hadde dame på utsida. Men jeg er glad for at jeg var med! Jeg har alltid drømt om å få være med i et realityprogram, og jeg var blant de tolv som ble plukket ut av bunken på 18 000 mennesker.

Men å gi ut plate har vært den største og eldste drømmen. Det var Audun Tylden i Ole Ivars sitt plateselskap som tok kontakt og ville lage noe med Kim.

– Jeg håper jo at plata blir godt mottatt. De nærmeste ukene vil vise det. Jeg satser, og hvis det ikke går så får jeg begynne å jobbe som elektriker, sier eidsvollingen, som tok elektrikerlinja på videregående.

«Ole Ivars-sønnen»

22-åringen erklærer showbiz som «greia mi». Og han vet hva han snakker om. Fra han var et knøtt har han vært med pappa og dansebandet Ole Ivars på jobber. Gutten stortrivdes, og lærte masse. I miljøet kalles han bare «Ole Ivars-sønnen», som om alle dansebandmedlemmene hadde æren for ham.

– Pappa har betydd mye for meg. Men det har også mamma gjort. Det er hun som har pushet meg på pianospilling og korps. Jeg var ikke den flinkeste til å øve, men hun sa at dette kommer du til å få bruk for seinere. Jeg har lært mye. Og fått hjelp til låtskriving av pappa, sier Kim William Kristoffersen.

– Å bli popstjerne er ikke greia mi, men å drive med musikk og leve av det. Jeg trives både foran og bak scenen, og har jobbet mye med lyd og lys for andre artister, understreker han.

Vil starte band

– Jeg vil satse på litt kommersiell pop. Jeg har vært med i NM for danseband de tre siste årene, og spiller gjerne en dansebandlåt av og til, men jeg beveger meg på en ny linje. Jeg er på leit etter gutter som er trivelige og som kan spille. Før hadde jeg lyst til å starte et boyband, men det er ingen i den stilen som synger på norsk, og det er det jeg vil, sier Kim William Kristoffersen, som skriver låter på både norsk og engelsk.

På debutplata gjør Kim en ny og popete versjon av Ketil Stokkans Grand Prix-bidrag «Romeo» fra 1985. Men den aller beste låten på plata heter «Håpløst forelsket», den går etter Kims mening rett i fletta.

– Er du forelsket?

– Nei, det er jeg ikke. Men jeg håper å bli det, det er jo så koselig!

Artikkeltags