Hva er ditt forhold til The Beatles?

Linda Engebråten (28), Hvam i Nes, president i Beatlesfanklubben

– For meg er Beatles en livsstil. Beatles har melodier og tekster som er tidløse, det er ikke mulig å plukke ut én favoritt, men de har låter til alle dager og dagsformer, Jeg er høygravid nå og får dessverre ikke dratt på hyllestshowet. Nå får jeg heller konsentrere meg om å la babyen få inn Beatles med morsmelka.

Robert Skrolsvik (53),

Fjellhamar, kulturhus- produsent

– Jeg hørte en del Beatles på sekstitallet, men det var først i 1975 at jeg nærmet meg dem musikalsk. Jeg spilte gitar i band, og det var veldig spennende å gyve løs på «Beatles Complete». Det var som en helt ny verden åpnet seg, og det å fikse gitarriffet på «Day Tripper» ble det ultimate.

Reidun Sæther (33), Skedsmokorset, artist

– Jeg begynte å høre på Beatles da jeg var 10 år. Kunne alle sangene utenat, jeg og venninna mi sang tostemt. De har inspirert meg på det musikalske plan, spesielt da jeg var yngre. Det som inspirerer meg i dag er nettopp den tyngden de har som gjør at ingen andre kan gjøre deres låter bedre enn dem. Jeg leter fortsatt etter en Beatles-låt jeg kan covre og bli fornøyd med.

Morten K. Remberg (40), Kurland, sanger og dirigent

– Mitt sterkeste forhold til Beatles er nødvendigvis forestillingen jeg gjorde på Oslo Nye Teater i 1999. Husker også at jeg slet med å lære teksten på «I Am a Walrus» på Rondo på NRK, men heldigvis satt det på sending. Min klare Beatles-favoritt er «The Long and Winding Road».