Gå til sidens hovedinnhold

Dette har du fortjent, Tommy

Artikkelen er over 7 år gammel

På én kveld ble år med angst og frykt transformert til en showsuksess. Mannen i sentrum er en overveldet, ydmyk, og glødende glad Tommy Steine.

SKEDSMOKORSET/OSLO

– Det var en magisk premiere. Publikum ga meg både tårer og jubel. Jeg hadde ikke sjans til å holde meg tørr i øya.

Tommy Steine svever. Gårsdagen var en ydmyk og overrasket dans på roser for komikeren. Etter torsdagens premiere på «Livredd» har responsen vært enestående. – Jeg har nesten ikke sovet i natt. Men jeg er ikke trøtt, sier Steine.

Jubelkveld

Dagen etter sin egen 44-årsdag sto komikeren fra Skedsmokorset på scenen med sitt mest personlige og gjennomarbeidede show noensinne. Endringer ble gjort helt fram til tre timer før premieren.

Anmeldelsene begynte å tikke inn under premierefesten Først Dagbladet, med «bare» en firer, og beskjed om at «(...) «Livredd er et show han fortjener respekt for.». Deretter fikk han nyss om sekseren i Romerikes Blad. – Da brøt jubelen løs i kjelleren, sier komikeren. – Og så fikk jeg se VGs femmer morgenen etter. Mange komikerkollegaer har bemerket at Øystein D. Johansen har gitt så høy karakter, det likner ham ikke. De lurer på hva jeg har gjort, ler Steine.

Når fram med budskapet

Det viktigste for Steine var likevel at både publikum og anmeldere tok tak i det som var viktigst for ham selv: Det vanskelige og vonde.

– Det er ikke selvmedlidenhet jeg vil ha. Men budskapet er at vi må bli flinkere til å nyte, og la være å skamme oss, sier Steine. Regissør Gusty Uttergahl stemmer i. – Det å bli forstått av publikum når man har jobbet så grundig med noe, er godt. Jeg har sjelden vært så rørt og stolt under noen premiere som jeg var i går, sier regissøren gledestrålende.

Anerkjennelse

Godordene om forestillingen vil ingen ende ta. Også fra familie og en rekke venner som var til stede under premieren.

Fjernsynsprodusent Geir Bie mente at det antakelig er noe av det beste han hadde sett, kan Steine meddele. Nadya Khamitskaya fra « Skal vi danse» mente det var stort å overvære showet.

– En psykiater som så forestillingen mente den burde vises for studenter og fagfolk innen psykisk helsevern, for å gi et innspill fra «den andre siden», forteller Steine. Og ikke minst: Anerkjennelse fra eget miljø og komikerkollegaene smaker ekstra godt.

– Jeg er sikker på at åtti prosent av Norges stand up-komikere har sendt meg melding og gratulert i dag. Thomas Giertsen, Anne-Kat. Hærland, Rune Andersen ...

Og ikke bare gratulerer de, men de skriver «Dette har du fortjent, Tommy»!

Kommentarer til denne saken