I anledning Edvard Muncs 100-årsjubileum valgte bonde Gunnbjørn Ånerud det verdenskjente maleriet «Skrik» som sitt Landart-bidrag i forbindelse med «Kulturuker i Gjerdrum».

Saken og videoen som ble publisert på rb.no ble fredagens desidert mest leste sak på rb.no. Interessen var nasjonal og flere andre nettaviser slang seg på.

– Jeg blir litt flau. Og så blir jeg veldig glad av all oppmerksomheten. Jeg hadde ikke forventet at dette skulle slå så voldsomt an. Jeg har fått tilbakemeldinger fra hele landet, sier Ånerud lørdag ettermiddag.

Blir kjent igjen

«Skrik» signert bonde Gunnbjørn Ånerud er 180 meter bredt og 165 meter høyt. Det har gått med adskillige timer til planlegging og gjennomføring.

Dagen derpå blir han gjenkjent i Gjerdrum.

– Folk hilser på meg og forteller at de har sett bildene og videoen. Det som er morsomt er at alle tilbakemeldingene jeg har fått har utelukkende vært positive.

På Romerikes Blads facebook-side kommenterer Arild Helgesen:

– Du er kjempeflink Gunnbjørn! Vi i GJÆL`UM har jammen mye å være stolt av!

TV 2 forstyrret middagen

For Ånerud har det siste døgnet vært spennende og spesielt.

– Det har tatt helt av. Det er ikke hver dag jeg blir forstyret av TV 2 midt i middagen, sier Gjerdrum-bonden.

Nå gleder han seg til fortsettelsen av kulturukene i Gjerdrum, som starter i dag.

Landart Gjerdrum er en årlig satsing i Gjerdrum og består i år av 16 utendørs kunstverk. Satsingen er et samarbeid mellom Gjerdrum kommune og Gjerdrum bondelag. Kunstverkene utvikles og produseres av lokale bønder. I tillegg til bønder har også kulturskoleelever, barnehagebarn og gatekunstnere bidratt. Prosjektledere er kunstnerne Kine Lillestrøm og Mari Meen Halsøy.

(Skrik av Edvard Munch er gjengitt med tillatelse fra rettighetshaverne! © Munch-museet /Munch-Ellingsen gruppen / BONO, Oslo 2013)