Gå til sidens hovedinnhold

Deja vu for fansen og andre kjentfolk

Artikkelen er over 19 år gammel

Kvartetten i bandet Parity var bare en av mange aktører som ga lyd fra seg under åpningen av Husebyfestivalen i går kveld. I dag og i morgen er det enda flere som får muligheten.

SKEDSMOKORSET: - Det er koselig her, synes Parity om Huseby festivalen.
- Her får vi muligheten til å stå på en skikkelig scene og vi har mange fans her. Ja, kanskje ikke fans akkurat, men vi kjenner mange her, da, sier Jan Vlietman, nylig dimittert fra militæret. Dermed ble det også et slags comeback for kvartetten, som i fjor kom til fylkesmønstringen i Ungdommens kulturmønstring, og som tidligere kalte seg Deja vu.

Unik festival
Omkranset av arvesølvet på Skedsmokorset, Husebyjordet, gikk den andre Husebyfestivalen av stabelen i går, mens septembersola fortsatt bød på sommertemperaturer. I fjor trakk den tre dager lange festivalen 5.000 publikummere, og opptakten til årets festival tegnet også bra. Om lag 400 mennesker fylte festivalteltet, da styreleder for festival, Leon Skogvold, ønsket velkommen.
- Husebyfestivalen inkluderer et helt lokalsamfunn og gjør den unik, sa han og viste til at en stor bukett lag og foreninger er involvert. Av «Korset» s 15.000 mennesker er hele 1.500 av dem med på å gjøre Husebyfestivalen til en kulturell smeltedigel fra fredag til søndag, hvor små og store kan fråtse i alt fra sukkerspinn til konserter med lokale og nasjonale aktører.

Årets skedsmosokning
I fjor institusjonaliserte Husebyfestivalen prisen «Årets skedsmosokning», en pris som går til en person har gitt i gode monn av seg selv for lokalsamfunnet. I fjor gikk prisen til tidligere rådmann i Skedsmo, Bjørn Herdlevær. Årets prisvinner satt på første benkerad i festivalteltet og tørket tårene, da hun skjønte hvor det bar hen under avsløringen.
- Jeg ante ingenting, og er fryktelig overrasket. Glad og overrasket, sa 66 år gamle Unn Evensen og takket alle som hadde vært med henne på veien. Hun fikk prisen for sin allsidige innsats innen idrettslivet, husflidslag, soppforening og frivillighetssentralen.

Et samlingspunkt
Festivalen ble i går kveld avsluttet med en konsert med Multicyde. I dag byr den rundhåndet på nye opplevelser, fra lokale amatører via konsert med tidligere Prøysenpris-vinnere til dansegalla.
Den gamle prestegården og fattiggården på Skedsmokorset, Skedsmo Bygdemuseum Huseby gård, er klart blitt et samlingspunkt for alle som vil samle seg.