Terningkast 5: Cocktail fylt med kjernen av rock

HØYOKTAN GARASJEROCK: Dette bildet forteller mer enn ord hva bandet Cocktail Slippers står for. Smittende garasjerock som gjør deg litt gladere enn du var før du kom på konsert. FOTO: VIDAR SANDNES

HØYOKTAN GARASJEROCK: Dette bildet forteller mer enn ord hva bandet Cocktail Slippers står for. Smittende garasjerock som gjør deg litt gladere enn du var før du kom på konsert. FOTO: VIDAR SANDNES

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Cocktail slippers, Jessheimdagene - hovedscenen. Publikum: Opp mot 1.000

DEL

Garasjepopbandet Cocktail Slippers lefler med det som er kjernen av rocken, nemlig at det ikke trenger å være så veldig komplisert for at det skal funke.

Setter stemningen

Det begynner originalt og smilet sitter løst allerede før bandet går på scenen.

Over høyttaleranlegget runger Diaz låt "Jessheim", og allsangen er i gang allerede før bandet har spilt en eneste akkord.

Det er smart, det er genialt og det setter stemningen.

Når dette garasjepop-bandet (musikken deres omtales som det, men garasjerock er nærmere sannheten) spiller opp og det rumler møkkete i bassen, det hamres på trommer og det spas fram røffe gitarakkorder, så blir det smil om munnen og energi i trampingen med foten.

Rock med «Attitude»

For Cocktail Slippers bedriver noe så enkelt som rock 'n' roll med "attitude" og med låter som sitter godt i øret.

Og der bandet foreløpig ikke har mange nok egne låter (de har gitt ut ett album), så er de gode i valg av coverlåter, og de vrir dem over i sitt univers og gjør dem til sine.

"Let's Spend The Night Together" av Rolling Stones blir en småskakk poplåt, "Summertime Blues" får snev av neo-punk over seg, og Van Morrison og "Them" sin "Gloria" blir også vridd over i et landskap der The Supremes møter The Clash - eller noe sånt.

Cocktail Slippers presenterer musikk med røtter i 60--tallet, og de gjør musikken enkel i den forstand at det er lite staffasje, pedaler eller annet moderne; det er rett på hele veien, og hver akkord jobbes fram med hjerte, smil og det faktum at rock er gøy, rock er friminutt og rock er rett og slett fest.

Det jobbes med nytt album, og med flere spillejobber og flere egne låter i ermet, så blir Coctail Slippers et småmøkkete og "catchy" tilskudd på scenen i framtida.

Little Steven

Bandet har drahjelp fra selveste Little Steven Van Zandt, men mann som har sitt eget univers med garasjerock og musikk fra 60-tallet med sin radiokanal "The Underground Garage", og med det Cocktail Slippers leverte på scenen på Jessheim lørdag kveld, så er det ganske lett å forstå hvorfor Little Steven liker dette bandet. Cocktail Slippers leiter etter kjernen i hva rock er.

Og de er på god vei.

Ble vi klokere av denne konserten? Nei, men vi ble mye gladere! Og det er det rock handler om.

Artikkeltags