Chick Corea encore!

Artikkelen er over 12 år gammel

Made in Corea er blitt kompiser med Chick Corea. Verdensstjernen er da også sterkt medvirkende til den kommende konserten romeriksbandet har i Lillestrøm kultursenter.

DEL

– Chick Corea har bidratt med noter, arrangementer og forslag til hvordan konserten bør settes sammen, sier vibrafonist Ola Lindh.

Under åpningen av nye Lillestrøm kultursenter 11. mars er Made in Corea et av mange musikalske bidrag som skal innvie de mange nye konsertlokalene i kultursenteret.

Lørdag 18. mars inntar bandet den nye store konsertsalen, Stjernesalen med konserten "Definitivt Corea", en oppfølging av suksessen fra 2004, "A grand tribute to Chick Corea".

– Det vil bli litt løsere i snippen, men lista er lagt enda høyere enn sist, sier Ola Lindh og legger til at de har med seg stort band. Koret fra forrige gang er denne gangen erstattet av sangsolist Hanne Tveter, sier Ola Lindh i bandet som har opplevd mer enn de drømte om da de ble etablert for fem år siden.

Nyter godt av vennskapet

– Egentlig er jo dette helt fantastisk, samtidig som det på mange måter

føles veldig naturlig. I løpet av de siste to årene har det vokst fram et vennskap mellom Chick Corea og oss, og det nyter vi virkelig godt av nå, sier han.

Høsten 2004 spilte de sin Corea-hyllest for et nær fullsatt Lillestrøm kultursenter. Chick Corea fikk i ettertid tilsendt et opptak av konserten, som RBs anmelder Jan Rudolf Pettersen ga terningkast seks. Like begeistret ble trolig også Chick Corea, og i fjor sommer kvitterte med å spille med romeriksbandet under Kongsbergjazz.

"Disse guttene bruker all sin tid på min musikk. Så det var en ære for meg å spille sammen med dem og få gitt noe tilbake", sa Chick Corea til RB etter konserten.

– Vi fikk ikke snakket så mye sammen da. Chick Corea var fokusert på konserten han selv skulle ha dagen etter. Men i fjor høst traff vi ham backstage etter en konsert han hadde i Oslo. Det var svært hyggelig og avslappet, og han var opptatt av bandet vårt og prosjektet vi drev med, sier Ola Lindh. Bandet fikk mer av Chick Corea der og da enn de hadde håpet på.

Byr på åndsverket

Helt uoppfordret sa Corea at gitarist Jarle G. Storløkken ikke måtte bruke tid på å skrive av arrangementene fra låtene hans på plate. Han hadde jo disse liggende i skuffen hjemme og kunne sende dem. "Bruk heller tid på å øve", sa han.

Ola Lindh innrømmer at det føles som en stor ære.

– Ja visst, han overlot en del av sitt eget åndsverk til oss og sa vi kunne gjøre hva vi ville med det. Uten betingelser. Og det tyder jo på en stor tillit til at vi forvalter musikken hans på en bra måte.

– Når får vi Made in Corea og Chick Corea sammen i Lillestrøm kultursenter?

– He, akkurat det vet jeg ikke, men vi føler det ligger en undertone der om et videre samarbeid. Han er så entusiastisk på våre vegne. " Dere kan komme så langt dere vil", sa han etter konserten i Kongsberg. Klart det er inspirerende, sier Ola Lindh og legger til at de fleste av låtene de har med seg til kultursenteret ikke har vært framført på flere tiår. Men bandet byr også på den relativt nyskrevne Corea-låta "Alan Corday" lørdag 18. mars, kvelden da Chick Corea gjør det samme "somewhere in Texas".

Artikkeltags