Bye, bye Bye & Rønning

SISTE FORESTILLING: Ullensaker kulturhus fikk æren av å være siste stoppested for det kritikerroste og prisbelønte showet "Bye & Rønning - prøver keiserens nye klær". I går satte radarparet punktum. ¿ Rart og vemodig. Man får en forestilling under huden etter to år, sier Jon Niklas Rønning. FOTO: LISBETH ANDRESEN

SISTE FORESTILLING: Ullensaker kulturhus fikk æren av å være siste stoppested for det kritikerroste og prisbelønte showet "Bye & Rønning - prøver keiserens nye klær". I går satte radarparet punktum. ¿ Rart og vemodig. Man får en forestilling under huden etter to år, sier Jon Niklas Rønning. FOTO: LISBETH ANDRESEN

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Radarparet Bye & Rønning prøvde keiserens nye klær for ellers siste gang i Ullensaker kulturhus i går kveld.

DEL

I kjent stil med elleville parodier og sanger, inntok Jon Niklas Rønning og Anders Bye Ullensaker kulturhus med sitt kritikerroste og prisbelønte show "Bye & Rønning - prøver keiserens nye klær". Og med denne forestillingen setter de punktum for suksessen, i denne gang omgang. Nå har gutta andre planer.

– Dette blir absolutt den siste. Vi har andre planer for sommeren, men det er hemmelig foreløpig, sier Jon Niklas Rønning lurt.

– Å avslutte nå føles riktig. Vi har spilt dette lenge nok. Nå lukker vi et kapittel for å åpne et nytt, sier Anders Bye.

– Samtidig blir det rart og vemodig. Etter to år med en forestilling får man den under huden, legger Rønning til.

Tidligere på dagen hadde de underholdt i et privat arrangement i Kragerø, og måtte fly helikopter for å rekke sin siste forestilling. Det ble et uforglemmelig øyeblikk, og et verdig framkomstmiddel til avslutningen av et show de selv anser som et helhetlig godt produkt.

– Hadde aldri flydd helikopter før, det var helt utrolig - noe jeg kommer til å huske resten av mitt liv, sier Rønning.

Langt fra utsolgt

Det ble solgt noe over 100 billetter til forestillingen. At cirka 300 seter var tomme bekymret ikke radarparet før de gikk på scenen.

– Vi skal lage show for dem som er her. Når man tenker på alle billettene vi har solgt i løpet av to år spiller det liten rolle. Mange har allerede sett showet, sier Rønning.

Og noe av dem som hadde turen til kultursenteret var elever fra musikk- og dramalinja ved Jessheim videregående skole.

– At de blander musikk og drama er interessant. Også er parodiene i en klasse for seg. Anne Kat før og etter er supermorsom. Gleder med. Inspirerende, sier en gjeng elever i munnen på hverandre.

Og det ble flere, både før og etter, tekster om at hele norges befolkning higer etter kjendisstatus. Og det selv om man absolutt ikke har noe å bli kjent for. Robert Stoltenberg prøvde å finne seg selv innimellom alle sine karakterer. Ingrid Bjørnov bakte boller og spille piano samtidig.

Bjørn Floberg beviste at han virkelig hadde pugget lange og krevende replikker til noen av filmene han har vært med i. Jan Eggum var innom, Vamp framførte en helt ny låt, Ole Paus og Jonas Fjeld dukket også opp, og med dem flere i kavalkaden.

Bye og Rønning hadde med seg solid støtte fra et orkester med fiolin, cello og en stødig pianist.

– Gogutta våre

Bye og Rønning har begge bakgrunn fra Sørum, og mange slektninger var å finne blant publikum i går kveld. Farmor Rønning fra Sørumsand har fulgt med siden starten, og så mer en gjerne showet en gang til.

– Var på premieren for to år siden, og det var veldig morsomt. De er flinke. Han bestemte seg allerede som åtteåring for at det var komiker han ville bli, og siden da har det bare gått oppover, sier farmoren til Jon Niklas Rønning, Greta Rønning, og nevner scenene med Anne Kat og Ingrid Bjørnov som noen av sine favoritter.

– De er gogutta våre, legger farmorens søster Lise Møllegaard til.

Artikkeltags