Bluesglede uten aldersgrense

UNGE ENTUSIASTER: Søstrene Ingrid (8) og Vårin (snart 4) Gjevre fra Fjellhamar er faste gjester på ettermiddagsbluesen i Lillestrøm. I går sikret de seg en ny plakat og nye autografer.ALLE FOTO: GEIR EGIL SKOG

UNGE ENTUSIASTER: Søstrene Ingrid (8) og Vårin (snart 4) Gjevre fra Fjellhamar er faste gjester på ettermiddagsbluesen i Lillestrøm. I går sikret de seg en ny plakat og nye autografer.ALLE FOTO: GEIR EGIL SKOG

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Norges mest aktive bluesklubb ligger i Lillestrøm. De har ingen problemer med rekrutteringen.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

– Det er morsomt å høre på musikken. Jeg liker rytmen, og noen ganger danser jeg til, sier Ingrid Gjevre (8) fra Fjellhamar. Hun og søsteren Vårin Gjevre (snart 4) er blant de aller ivrigste på ettermiddagsbluesen, som Skedsmo Bluesklubb inviterer til annenhver lørdag på Kulturpuben.

Jubler

I det siste året har de blitt med farmor Guri Mette Johannesen (54) fra Strømmen og mannen hennes Per Johannesen (56) når de har gått på lørdagsblues i Lillestrøm. Det gjorde de i går også.

– De jubler når vi forteller at vi skal på bluesklubben. Hvis det tar for lang tid mellom hver gang, så spør de om vi ikke skal på "klubben" snart, smiler farmoren.

I går var det svenskene Emil & The Ecstatics som sørget for den rette stemningen på Kulturpuben. Rundt 100 mennesker har tatt turen dit. De fleste er fra 40 år og oppover, men de to søstrene fra Fjellhamar sørger for å trekke ned aldersgjennomsnittet. De klapper takten og gynger med i rytmene. Lillesøster Vårin blir litt sliten innimellom, og sovner på farmors fang. Men like etter er hun på beina igjen.

– Det jeg synes er gøy med bluesklubben er å synge og danse, sier hun, før hun løper etter søsteren inn på rommet bak scenen. Det er nemlig blitt pause, og da er det tid for autografer.

– Vi pleier å få plakater med autografer hver gang vi er her. Vi samler på dem og har mange hjemme, sier Ingrid.

Variert musikk

– Dette er rett og slett moro. Det er derfor vi holder på med det, sier bluesklubbens leder Gøran Stensrud.

Annenhver helg inviterer bluesklubben til tre konserter på Kulturpuben - fredag kveld, lørdag ettermiddag og lørdag kveld. Det gjør dem til den mest aktive av Norges nesten 60 bluesklubber, ifølge Stensrud.

– Det vanlige er å ha rundt 10 konserter i året. I fjor hadde vi 67, og vi ender på rundt 60 i år også.

At folk i Lillestrøm setter pris på tilbudet, er det liten tvil om Mellom 50 og 100 kommer på hver eneste konsert, og stemningen pleier å være høy. På ettermidagsbluesen kommer det folk i alle aldre, fra småbarn til pensjonister.

– Vi tjener ingen penger på det, men det er så utrolig hyggelig å kunne åpne dørene her for bluesinteresserte. Det er mange som har oppdaget at blues er mer enn triste sanger som begynner med "When I woke up this morning..". Det er et variert musikkuttrykk, og mye av musikken er dansbar, sier Gøran Stensrud.

Liker å danse

Flere par har oppdaget at musikken kan danses til på denne lørdagsettermiddagen. Bengt Sandström (64) har tatt med seg Marit Stavdal (58) fra Lillestrøm ut på gulvet.

Bengt Sandström er opprinnelig svensk, men har bodd i Rælingen i snart ti år. Han er ekstra glad i Kulturpuben fordi han har snekkerverksted rett ved siden av, og han har vært med på å gjøre vedlikeholdsarbeidet i Gamle Lillestrøm.

– Jeg er glad i blues og liker å danse, så jeg går hit så ofte jeg har mulighet. Her er det et herlig miljø for folk i ale aldre.

Artikkeltags