Vidar Busk og Eirik Bergene topper lørdagskvelden i kulturhuset kommende helg. Med Jan Tore Lauritsen og hans band blir det blått og svingende i Gjerdrum.

Men ikke for det, blåhelga har mer å by på, sier Arild Thorstensen til Romerikes Blad.

Det er tredje året i rekken at Skigarden bluesklubb arrangerer festival. Klubben har vokst til over 100 medlemmer og er høyst levende, selv om Thorstensen føler at nye krefter er velkomne på sikt.

Svært budsjett

Toppnavn koster, og budsjettet for årets festival vipper ifølge Thorstensen trolig over 100.000 kroner.

– Men det er slik det er. De store navnene trekker kroner, men så trekker de også folk, sier han.

Men i tillegg til de store, knytter det seg også spenning til lokale aktører. Programmet er som følger:

Festivalen begynner på Smia, puben på Ask. Der står Dr. Bekken og Bertil Jøreng på scenen fredag kveld. De har spesialisert seg på boogie-utgaven av bluesen, men er også innom jazz-inspirert blues og New Orleans-musikk.

Lørdag åpner med blues-brunch på kulturhuset. Der spiller elever fra musikklinjene ved Jessheim og Lillestrøm videregående skoler. Flere av elevene er fra Gjerdrum, det vil si Kari Eskild Havenstrøm, Maiken Eriksen og Thea Høye.

Lørdagskvelden er selv rosinen i pølsa. Først går Skigarden bluesband på scenen. Dette bandet er ingen ringere enn Kjells Angels, ur-rockerne som er sentrale aktører også i år. De er invitert til hovedscenen denne gang, og varmer jakkeskjøtene til publikum før J.T. Lauritsen og hans band tråkker til med sin rå blues, soul, tex mex og rock 'n' roll. Han gjestet blåhelga også i fjor.

Vidar Busk

Avslutningsvis blir det Vidar Busk sitt musikalske landskap som spres ut over Gjerdrum. Han stiller med Eirik Bergene på munnspill.

– Jeg tror vi har funnet fram til en musikalsk meny som passer for de fleste som liker blues. Vi har hatt godt besøk tidligere, men er selvsagt interessert i å sette publikumsrekord i år, sier Thorstensen. Billettene er lagt ut for salg diverse steder i Gjerdrum, blant annet i Smia, på Shell og på hotellet. Og kulturhuset, selvsagt.