Etter den litt tamme "Sokker i sandaler" (2006), er det godt å ha a capella-gutta i Bjelleklang tilbake i godlune på deres tiende plate. Lørenskogingene vender her i stor grad tilbake til sitt eget utgangspunkt, med nedstrippa lydbilde og fokus på humor, innlevelse, vokale krumspring og flust av kroppslyder. Det funker.

Finn Evensen har hoppet av, men er gjestevokalist på ellevilt herlige "Visperudkrysset" (tidligere gjort av Prima Vera som "Hawaii"). Han bidrar også med tekst på høydepunktene "Menn, menn, menn" – en herlig, sprudlende vri på Sailors' "Girls, Girls, Girls" – og innertieren "Hekta på healing", der Björn Skifs' "Hooked on a Feeling" får nytt liv på flere vis.

Andre fulltreffere er "Nå har'u fått meg" (Kinks' "You Really Got Me"), samt Falsk/Teigens "Sala Palmer".

Åpningen "Få' jæ lov" ("Do You Wanna Dance") tar aldri helt av, i likhet med "En kugutt ifra Strømmen" og "Mer enn ord" (Extremes "More than Words"). Men "Hubba Hubba Zoot-Zoot" er en humørpille av vokal galskap og bjellestoff så det holder, og Bjelleklang lykkes sågar når de avslutningsvis gjør Jokkes "Koteletter" som oral tekno.

Dette var moro!

Torstein Davidsen