Gå til sidens hovedinnhold

Bernhoft først i verden på ny musikkplattform

Artikkelen er over 6 år gammel

Jarle Bernhoft lanserer som verdens første artist sin sitt albume "Islander" på en helt ny og svært innovativ musikk-app,

Bernhoft har selv vært involvert i dette prosjektet de siste seks månedene.

– Denne appen er for meg som å ta med seg omtrent alle fordelene ved vinyl inn i den digitale verdenen. Man hører musikken slik den var da vi mastret den, helt uten kvalitetsreduksjon, og man får tekst og bilder i stort format, sier Bernhoft.

– I tillegg får man videoer og interaktive elementer (blant annet en remix-seksjon. Lytteren blir til en deltaker istedenfor en lytter, sier Bernhoft.

Appen «HD360» er med andre ord en ny måte å utforske musikk på, sier Bernhoft. Se Bernhoft demonstrere appen her.

– Ved å kombinere lyd og bilde i full HD med klassisk cover og bilder, slik vi kjenner det fra vinyl, og man i tillegg får elementer som loop-stasjon og studiofasiliteter der lytteren kan lage sine egne versjoner av utvalgte låter, så blir dette noe markedet aldri har sett tidligere, hevder Bernhoft.

Musikklytting er i dag den tredje mest brukte aktiviteten blant brukere av iPad, etter søk på Internett og e-post. 62 prosent av amerikanske ipad-brukere har betalt for bruk av musikk på sitt nettbrett.

– Dette blir måten å lytte til musikk for den neste generasjonen, sier Bernhoft.

Mandag blir han altså en del av framtiden.

Kommentarer til denne saken