– Vi kommer til å starte opp med teaterlørdag en lørdag i måneden. Her kommer vi til å sette opp enkle forestillinger for barn, hovedsakelig for dem under skolealder, forteller teatersjef Bo Anders Sundstedt på Akershus teater.

Teateret har kontorlokaler i Lillestrøm kultursenter, og har kun en liten scene.

10. januar åpner Akershus teater en ny scene, som vender ut mot gaten ved hovedinngangen til kultursenteret. Den får navnet sidescenen.

– Et lavterskeltilbud

– Vi har mange tilbud i Den kulturelle skolesekken, men nå ønsker vi flere forestillinger i åpent salg, sier Sundstedt.

Han har troen på at den nye scenen kan være med å synliggjøre teateret.

– Vår utfordring er at vi ligger litt bortgjemt, og folk flest vet ikke om at vi finnes, forteller Sundstedt.

Han sier at målet med den nye scenen er å levere teaterforestillinger for barn av høy kvalitet.

– Vi ønsker at dette skal være et lavterskeltilbud i nærheten av der folk bor. Men det er viktig å påpeke at dette ikke er en amatørscene. Det blir profesjonelle aktører som skal sette opp forestillinger på scenen, sier teatersjefen.

Akershus teater leier lokalene til sidescenen av Lillestrøm kultursenter. Tidligere var det utstillingslokale for kunst i rommet. Nå har teateret brukt rundt en halv million kroner på å ruste opp lokalet tilpasset deres bruk.

– En halv million kroner er en relativt beskjeden sum sett i sammenheng med hva vi får for pengene. Vi har lagt nytt gulv, og satt inn lyd- og lysanlegg. Teknisk sett skal det være god kvalitet i rommet, sier Sundstedt.

Han sier at lokalet nå har blitt gjort om til en blackbox, og de har plass til rundt 50–60 barn.

Rampete mus

– Sidescenen har blitt veldig intim, og det tror vi er bra for barn når de har sine første møter med teateret, uttaler han.

Han sier at scenen kan bli brukt til blant annet eventyrstunder og dukketeater.

Akershus teater har laget dukketeaterfiguren Muskat. Det er en rampete mus som hele tiden har nye påfunn. Muskat vil bli brukt mye som en del av den nye satsingen på barnescenen.

– På kulturmix i høst, hadde vi en slags premiere på forestillingen med Muskat. Det ble godt tatt imot, og det var mange publikummere innom, sier teatersjefen.

Han sier at siden de når får lokaler med fasade ut mot gata, er det større muligheter for å synliggjøre teaterets forestillinger.

– Nå får vi muligheten til å henge opp plakater, og promotere teateret i mye større grad enn tidligere. I tillegg har vi logo ut mot gata, forteller Sundstedt.