Apestreker i jungelen

ULVEGUTTEN: Ulvegutten Mowgli, spilt av Christian Eidem, finner seg vel til rette i ulveflokken, også på scenen i Skedsmo Amatørteaters oppsetning av Rudyard Kiplings "Jungelboken".

ULVEGUTTEN: Ulvegutten Mowgli, spilt av Christian Eidem, finner seg vel til rette i ulveflokken, også på scenen i Skedsmo Amatørteaters oppsetning av Rudyard Kiplings "Jungelboken". Foto:

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

Etter atskillige suksesser med store og krevende oppsetninger, har Skedsmo Amatørteater valgt å roe seg noe ned med å sette opp "Jungelboken" i Stjernesalen i Lillestrøm kultursenter.

DEL

MUSIKAL

"Jungelboken"

Skedsmo Amatørteater

Regissør: Herman Jørgenrud

Premiere i Stjernesalen

Lillestrøm kultursenter

onsdag 16. mai

Nå er ikke dette noen nedgradering for den aktive teatergjengen. Det er ikke lenge siden de levde ut sine kreative påfunn i Skedsmo samfunnshus. En teatersal som til slutt ble for liten for det stadig voksende teatermiljøet i Skedsmo.

"Jungelboken" er på alle måter en fullverdig musikal med levende spill og god bruk av scenen. Scenografien er enkel, men effektiv. Den dekker alle de miljøene stykket krever, selv om det hele blir noe minimalistisk. Scenegulvet i Stjernesalen innbyr ikke til store sceneskift.

Skedsmo Amatørteaters oppsetning er deres egen versjon av den norske oversettelsen til Arne Lindtner Næss, med musikk av Svein Gundersen. Selv om dette ikke er opplyst i programmet.

Nå er mange av valgene lagt i både manus og musikk. Likevel legger regissøren Herman Jørgenrud inn noen egne små detaljer og morsomheter som kler stykket veldig godt.

Produktet er godt tilegnet barnepublikummet. Det er en god kunst.

Denne gangen består teatergjengen av mange nye. De mest erfarne har fått sentrale hovedroller, som Magnus Skjervold som Baloo, Caroline Moen som Baghera og Tonje Henriksen som Ulvemor. Her spilles det godt teater og synges med nærmest profesjonelle stemmer.

De mange på scenen yter sitt aller beste. Her opplever vi dansende fugler, lekende apekatter, skumle dyr og svært humoristiske dyr. Benedicte Langseth som gribben Lulu og Pernille Borud som hyenen Tabaqui er svært morsomme til tross for noe overspill.

Også Christian Eidem som Mowgli, spiller bra. Han har en stor og bærende hovedrolle. Det er jo han hele historien handler om.

Til tider er spillet rørende vakkert for i neste øyeblikk å pirre lattermusklene.

Mikrofonbruken fungerer greit i denne oppsetningen. Men ikke noe mer. Dårlig retningsorientering på lyden og unaturlig klang i stemmen gjennom høyttalerne blir aldri noe perfekt teater.

Også tempoet i replikkene kan godt dempes noe. Stykket har en behagelig spilletid og klarer noen minutter ekstra for å gi plass til alle ordene.

Skedsmo Amatørteater er inne i et generasjonsskifte på scenen. "Jungelboken" viser at de er godt i gang med å bygge opp en ny solid ungdomsgjeng.

For ordens skyld bør det vel nevnes, siden SKAT ikke gjør det, at det er Rudyard Kipling som har skapt Jungelboken, ikke Walt Disney. Stykket er basert på de seks første historiene i boka som kom i 1894.

Jan Rudolf Pettersen

Spilles også 18., 19., 20., 22., 23., og 24. mai.

Artikkeltags