17 år gamle Alexandra Rotan fra Råholt lever to forskjellige liv. Til daglig går hun på Jessheim videregående skole, gjør lekser og har det gøy med venninnene sine. Side om side med dette vanlige livet har Alexandra opptrådt på arrangementer med store norske popartister, reist på turné og skrevet autografer til beundrende fans.

– Jeg var med i Melodi Grand Prix jr. i 2010 med låta «Det vi vil». Det var der det hele begynte sånn ordentlig, forteller Alexandra som alltid har vært glad i musikk og begynte å skrive egne låter da hun var ti år.

Gleder seg til juleturné

Siden MGP jr.-deltakelsen har den unge artisten fått blod på tann. Hun bruker mye tid på å skrive, spille inn og legge ut musikk på YouTube.

– Jeg har gjort veldig mye siden MGP i 2010, men jeg er fortsatt en del av det og en representant for MGP junior. Jeg har vært på flere turneer sammen med MGP-gjengen, og jeg er på en måte en ressursperson for de yngre artistene der. Det er veldig gøy å dra rundt og opptre sammen med dem som er blitt vennene mine, og jeg gleder meg veldig til vi skal på juleturné i desember, forteller hun.

Fra 6. til 22. desember skal nemlig hun og resten av NRKs MGP jr.-sirkus spille julekonserter i både Bergen, Trondheim, Stavanger, Kristiansand og mange flere steder. Høydepunktet blir konserten i Oslo Spektrum søndag 15. desember.

Covrer Rihanna

Låta hun ble kjent landet rundt for i MGP jr., «Det vi vil», var egentlig en låt hun hadde skrevet på engelsk og oversatt for anledningen. Hun skriver fortsatt sine egne engelskspråklige låter. I tillegg covrer hun kjente låter i sin egen stemmedrakt og legger det ut på Youtube-kanalen sin.

– Jeg sitter her i hjemmestudioet og trenger bare å synge, for musikken den er på YouTube. Jeg har lagt ut mine versjoner av låter som «Payphone», «Halo» og «We Found Love». Håpet mitt er jo at jeg skal bli oppdaget av artistene eller noen i bransjen. Det hadde vært veldig kult, forklarer Alexandra.

17-åringen er allerede blitt oppdaget av mange. De fleste Youtube-videoene hennes er blitt sett av over fire tusen. Hun har sunget i bryllup i selveste Nidarosdomen og har en ferdig innspilt singel som ligger og venter på lansering.

– Jeg har ambisjoner om å opptre på enda større arenaer. Jeg trives veldig godt med NRK-samarbeidet, og opplegget rundt Melodi Grand Prix er helt fantastisk. Jeg liker spesielt godt at det er fokus på selvlagde låter, forteller hun.

Og er ikke fremmed for at hun dukker opp på MGP-scenen igjen, som senior denne gang.

– Melodi Grand Prix er en stor drøm, det. Det er flere av dem som har vært med i MGP jr. som har tatt steget. Så det skal du ikke se bort ifra, forteller talentet med et ambisiøst, lurt smil.

Fredagskos foran skjermen

Først står altså «Beat for beat» for tur. Programmet er allerede spilt inn og sendes på NRK1 i morgen kveld. Der kan du se Alexandra Rotan sammen med Sval Rosenløw Eeg og tvillingene Marcus og Martinus Gunnarsen som gjester.

– Jeg ble rett og slett bare spurt, sammen med noen andre MGP jr.-artister om å være med i «Beat for beat». Det var utrolig kult å bli spurt og det var kjempegøy å være med på. Det er jo veldig mange forskjellige sanger, så man virkelig får brukt hele spekteret sitt. Jeg har ikke sett det selv ennå, så jeg er veldig spent på å få se det i morgen. Her hjemme skal vi benke oss foran skjermen, spise god mat og jeg får besøk av noen venninner.