16 år og filmregissør

Artikkelen er over 9 år gammel

Marius Sørvik Pinnås (16) holder på å lage en spillefilm med budsjett på 1,2 millioner. Målet er å få filmen på kino-lerretet.

DEL

– Det er mange som tror jeg ikke er seriøs når de ser hvor ung jeg er. Men dette er noe jeg virkelig vil. Jeg har laget en del kortfilmer, men nå er jeg ferdig med lavkostnadsproduksjoner, sier Marius Sørvik Pinnås (16) fra Skedsmokorset.

Han holder på å lage filmen «Elsk meg en natt», som blant annet spilles inn på Strømmen Storsenter.

I rollene i filmen spiller blant andre Johan Tinus Austad Lindgren (15) fra «Julenatt i Blåfjell», Marianne Krogness og Adele Karoline Dahl (16) fra Lillestrøm, kjent fra filmen «Trigger».

Sørvik Pinnås har skrevet manus på 90 sider og har også ansvar for regien i filmen.

Lite tid til skolegang

Sørvik Pinnås har et foreløpig budsjett på 1,2 millioner kroner på filmen, og har allerede fått disse pengene via ulike fond og sponsorer.

– Det er kostbart å lage film. Mye av pengene går med til å kjøpe inn utstyr, leie av leiligheter til innspilling, kulisser, kostymer og mat til skuespillerne, sier han.

Han går på Tokerud skole i Oslo, men filminnspillingen tar mye av hans tid, og derfor har han ikke så mye tid til å være på skolen.

Vil ha filmen på kino

Sørvik Pinnås har selv ringt rundt til skuespillere han ønsket å ha med, og har også ordnet stort sett alt selv.

Filmen er noe 16-åringen selv kaller en krimkomedie med mange elementer av humor.

«Elsk meg en natt» handler om 16-årige Simen som mistet moren sin for fem år siden. Når faren så får en sjelden hjertesykdom og trenger en operasjon i Sveits, prøver Simen desperat å få tak i pengene som trengs til operasjonen.

Han blir tilfeldig vitne til et ran mens han er på shopping. Simen forsøker deretter å presse raneren for penger slik at han får råd til farens operasjon.

– Jeg regner med at vi er ferdig med innspilling om cirka to måneder, også må vi begynne å redigere den. Målet er å få filmen på kino på sikt, sier han.

Før den eventuelt kan vises på kino, må Sørvik Pinnås få en distributør på filmen, og Medietilsynet må godkjenne den og fastsette aldersgrense.

Godt samarbeid

Johan Tinus Austad Lindgren (15) har gått fra hovedrolle i «Julenatt i Blåfjell» til «Elsk meg en natt» hvor han spiller rollen som Simen.

– Dette er jo ganske annerledes enn innspillingen til «Julenatt i Blåfjell», for dette er ikke like profesjonelt. Her har jeg mer frie tøyler, og det er kult, sier han.

Austad Lindgren synes at manuset til Marius er bra, og han liker også traileren til filmen.

– Det er spennende å jobbe med Marius, og vi har kommet godt overens, sier han.

Foreløpig har han ikke fått noen andre filmtilbud etter nisserollen sin, men han utelukker ikke at det blir mer film på han framover.

– Bra manus

Adele Karoline Dahl (16) fra Lillestrøm spilte i filmen «Trigger». Nå har en av hovedrollene sammen med Johan Tinus Austad Lindgren i «Elsk meg en natt».

– Jeg og Johan spiller godt sammen. Det er fantastisk at Marius satser så mye som han gjør til tross for at han er så ung. Jeg synes at manuset hans er godt skrevet, og jeg håper virkelig han får filmen inn på kino, sier hun.

Artikkeltags