Her er bøkene som har blitt solgt mest hittil i år, uansett utgivelsesår og sjanger. Listene er basert på tall fra Bokhandlerforeningen:

1. Etter deg av Jojo Moyes

Oppfølgeren til «Et helt halvt år» er den mest solgte boka hittil i 2016. Moyes tronet på toppen også i fjor, da med boka «Den ene pluss en». I «Etter deg» får leserne et gjensyn med Louisa Clark, som slites mellom hendelser i fortida, forpliktelser i nåtida og en rekke valg hun må gjøre for framtida.

2. Alt lyset vi ikke ser av Anthony Doerr

Historien finner sted i det okkuperte Frankrike i 1944. En blind fransk jente og en foreldreløs tysk gutt møtes og skjebnene deres krysses.

3. Klompelompe: strikk til baby, barn og voksen av Hanne Hjelmås og Torunn Steinsland

På tredje plass finner vi en bok med strikkeoppskrifter. Klompelompe er en blogg og nettbutikk, og de har gitt ut to bøker med strikkeoppskrifter til barn og voksne.

4. Mi briljante venninne av Elena Ferrante

«Mi briljante venninne» er første bind i Napoli-kvartetten. Forfatteren Elena Ferrante fikk sitt store gjennombrudd med denne serien. Boka handler om vennskapet mellom Elena og Lila, to jenter som bor i Napoli.

5. De sju søstre av Lucinda Riley

Boka handler om en flokk søstre, som alle er adoptert. Når adoptivfaren deres dør, etterlater han spor som skal føre dem tilbake til deres opprinnelige opphav.

6. Den grenseløse av Jussi Adler-Olsen

Boka er nummer seks i krimserien om Avdeling Q. Politiet skal løse en 17 år gammel drapssak, der en ung kvinne blir funnet drept, hengende i et tre.

 

7. Trines mat 2 av Trine Sandberg

Trine Sandberg fra Lørenskog driver en av Norges mest populære matblogger. I år vant hun også prisen «Årets matblogger». Dette er oppfølgeren til den første kokeboka hennes. Boka inneholder ukemenyer og middags-, dessert- og bakeoppskrifter.

8. Calendar girl: Forført av Audrey Carlan

Disse bøkene har blitt et stort fenomen og er utgitt i over 40 land. Bokserien handler om en kvinne som tar seg jobb som eskortepike for å betale ned farens spillegjeld.

9. En sjøens helt: Brennende skip av Jon Michelet

Dette er femte bind i Michelet sin populære serie om andre verdenskrig. Bokas handling begynner på D-dagen og leseren følger matrosen Halvor.