Lise Wolden kaster nesten ingenting. De vi andre ser på som søppel, lager hun vakre pyntegjenstander av. Foto: Vidar Sandnes

Lager design av søppel

Lise Wolden liker ikke å kaste ting. Hun ser noe brukbart der vi andre bare ser søppel og skrot.
Publisert

En uke etter at hun begynte å blogge om hvordan søppel kan gjenbrukes spratt lesertallene opp i 7.000. Plutselig var Lise en av landets mest leste bloggere.

– Ungene kom og sa: Mamma, du er på bloggtoppen! Det var jo utrolig artig, da. Jeg så ikke helt den komme, må jeg innrømme.

Bloggen til Lise kan du lese her!

Vinkorker kan blir fine pyntegjenstander.

Vinkorker kan blir fine pyntegjenstander. Foto:

Lise Wolden har en stund hatt en konto på Instagram, der hun har vist bilder av ting hun lager. På @homemadebylise74 har følgerne kunnet se det ene kunstverket etter det andre - laget av brukte t-lys, tomme sjampoflasker, bruskorker, gamle lyspærer eller blikkbokser.

– Jeg tar vare på det aller meste og lagrer det i boden. Der har jeg alt av emballasje, som eggekartonger og sjampoflasker. I tillegg samler jeg på gamle bøker, og sanker ting i naturen. Jeg har alltid med meg kvister, stubber og kongler hjem fra skogstur.

...kan bli til en flott lysestake.

...kan bli til en flott lysestake. Foto:

Lise har alltid vært opptatt av gjenbruk, og synes det er fælt å kaste ting. Hun er også en som flittig besøker loppemarkeder og tar med seg ting hjem.

– Ideene dukker opp etterhvert. Jeg ser sjelden med en gang hva jeg kan lage, men så dumper det ned en og annen idé.

Hun selger ingenting av det hun lager, men venner og familie får ofte ting hun har laget i gave.

Gjenbruk har vært en hobby i mange år, men har blitt viktigere de seinere åra, etter at Lise fikk ME og ikke greide å være i jobb lenger.

– Jeg har gått på arbeidsavklaringspenger, men nå er jeg bedre og på vei tilbake til arbeidslivet igjen.

Hun tar kurs gjennom Nav for å komme tilbake i jobb, og ble anbefalt å satse på det hun brenner mest for. Sånn kom ideen opp om å blogge om hvordan hun forvandler søppel til pynt og brukbare gjenstander.

– Jeg liker å forvandle trash til stæsj!

Det blir litt fullt i boden når man samler på alt, men Lise har orden i skrotet sitt.

Det blir litt fullt i boden når man samler på alt, men Lise har orden i skrotet sitt. Foto:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken