Norge hadde tre mann blant de fire beste og fem stykker blant de ti. Robert Johansson gjorde Lindvik selskap på pallen som tredjemann. Daniel-André Tande var beste nordmann etter første omgang med 2.-plass, men han havnet så vidt utenfor pallen.

Lindvik fikk 129 meter i 1. omgang, det samme som i kvalifiseringen, og lå 0,2 poeng bak Tande på tredjeplass. I finalen leverte den ferske olympiske mesteren rennets beste hopp på 131 meter, og det holdt til seier. Eisenbichler prøvde å straffe ham som siste hopper utfor, men endte 1,6 poeng bak.

– Det var fryktelig moro, det var det. Jeg føler at jeg har funnet ut av ting igjen. Jeg har surret litt, men nå er jeg «back on track». Det har vært veldig opp og ned, sa Lindvik til NRK etter rennet.

– Jeg må flire litt av Marius Lindvik som tok seieren. På Lillehammer kjente jeg ham ikke igjen. Da så ut til at han hoppet baklengs, sa NRKs hoppekspert Anders Jacobsen.

På Lillehammer torsdag endte Lindvik på en skuffende 21.-plass.

Fantastisk dag

Robert Johansson landet på 128,5 meter i første omgang og var på sjetteplass. I finaleomgangen hoppet han 131 meter, som løftet ham til 3-.plass.

Tande, som vant i Kollen i 2018, var toer etter sitt hopp på 130,5 meter i første omgang. Eisenbichler tok seg 1,6 poeng foran etter sitt hopp på 130 meter. I 2.-omgangen landet Tande på 129 meter, og han falt til fjerdeplass.

Fredrik Willumstad ble nummer ni og Johann André Forfang nummer ti.

– En fantastisk norsk dag i bakken, kommenterte Jacobsen etter konkurransen.

Tidligere lørdag tok Silje Opseth sin første verdenscupseier i kvinnenes renn.

Falt av i Raw Air

Forfang tok NM-tittelen i Holmenkollen tidlig i februar, men har vært igjennom koronasmitte og gikk glipp av OL. Lørdag ble han femte beste nordmann på 10.-plass.

Bendik Jakobsen Heggli ble nummer 20 og Halvor Egner Granerud nummer 24. Han lå før dagens renn kun 20,7 poeng bak østerrikske Stefan Kraft i sammendraget i Raw Air. Kraft havnet til slutt på en 8.-plass og leder sammenlagt foran Ryoyu Kobayashi, Karl Geiger og Eisenbichler.

Johansson er nå beste nordmann på 8.-plass, nesten 40 poeng bak Kraft, mens Granerud er nummer ni.

Det siste Raw Air-rennet for menn avvikles søndag.