Det var hjemmehopperen Killian Peier som ledet knapt etter 1. omgang med 136,5 meter. I finalen skuffet han og landet bare på 132 meter. Ryoyu Kobayashi hadde 132,5 og 136,5 meter og 306,0 poeng. Han var hele 12,2 poeng foran den tyske verdenscuplederen Karl Geiger som hoppet 135 meter og 131,5 meter.

Marius Lindvik fulgte bare 0,3 poeng bak på tredjeplassen, med 133 og 138,5 meter i sine to hopp. Han var derimot ustø i landingen og ble trukket kraftig på stilen.

– Andrehoppet var ordentlig bra. Men det er litt synd at jeg gir fra meg andreplassen med den landingen. Jeg får litt stor høyde og blir litt forsiktig, forklarte Lindvik til TV 2.

Det var tredje gang at 23-åringen er på pallen denne sesongen. I fjor fikk han hoppuken ødelagt på grunn av en lei tann.

– Marius gjennomfører en god konkurranse og med et vanlig Lindvik-nivå på nedslaget i det andre hoppet hadde han tatt andreplassen. Halvor hopper seg en hel haug med plasser oppover i sistehoppet sitt. Det håper vi får se mye av under hoppuka, sier landslagssjef for hopperne Clas Brede Bråthen i en SMS.

Ujevn hopping

Det var svært ujevn norsk hopping i det siste verdenscuprennet før den tysk-østerrikske hoppuken som starter i romjulen. Halvor Egner Granerud og Robert Johansson misset i 1. omgang, men leverte hopp det luktet svidd av i finalen, mens Johann André Forfang misset i finalen.

Granerud, som vant begge rennene i Engelberg i fjor, fikk opp bare 122 meter i sitt første hopp og en 22.-plass. I finalehoppet slo han til med 138,5 meter til 2 x 19 og 1 x 18,5 i stil. Det førte ham 16 plasser oppover på resultatlisten.

– Hadde jeg vært i form hadde de hoppene der kommet hver gang. Kanskje rekker jeg å komme meg i form til hoppuken. Vi får se, sa Granerud til TV 2.

Fannemel ikke kvalifisert

Robert Johansson hoppet 115,5 meter og det holdt så vidt til å få bli med i finaleomgangen. Han fikk opp 130,5 meter og han avanserte til 21.-plassen.

Johann André Forfang 124 meter og 15.-plass etter 1. omgang. Han landet på 113,5 meter og falt ned til 28.-plassen til slutt.

Fredrik Villumstad hadde 119 meter og var 0,5 poeng unna å ta seg til finalen på en 32.-plass.

Anders Fannemel klarte ikke å ta seg til selve rennet med 59.-plass i kvalifiseringen. Daniel-André Tande var enda dårligere med sin 66.-plass. Tande tok andreplassen i Klingenthal for en uke siden.

Det kan derfor bli litt spenning om hvem av dem som får delta i hoppuken. Søndag ble det klart at Joacim Bjøreng sikret en norsk kvoteplass fra kontinentalcupen etter at Robin Pedersen tok sin annen strake seier i Ruka.

(©NTB)