Alle de seks nordmennene er med god margin klare for åpningsrennet i den tysk-østerrikske hoppuka onsdag.

Daniel-André Tande ble nummer 10, Marius Lindvik 16, Robert Johansson 22 og Fredrik Villumstad 35.

Forfang hoppet 132 meter og tok en ledelse han beholdt helt til de tre siste og presumptivt beste hopperne satte utfor. Granerud tangerte hans poengsum med et hopp på 126,5 meter. Så tok Kobayashi ledelsen med sitt hopp på 129 meter, og det holdt til seier også etter at Geiger hadde vært utfor som sistemann.

Geiger hoppet 127,5 meter og endte 4,4 poeng bak japaneren.

Hoppet lengst

Forfang og Granerud var ytterligere fire tideler bak. Forfang og Markus Eisenbichler sto med 132 meter for de to lengste hoppene i kvalifiseringen.

Tande hoppet 124 meter, Lindvik 123, Johansson 120 og Villumstad 114,5.

Etter 15 hoppere i kvalifiseringen tok man en pause på en drøy halvtime på grunn av vanskelige forhold med sterk vind og en blanding av sludd og regn. Da rennet kom igjen, var det med kortere intervall mellom hopperne for å unngå mer varslet uvær.

Blant dem som ble utslått var meritterte hoppere som slovenske Timi Zajc og tyske Andreas Wellinger. Sistnevnte fikk den sure 51.-plassen og var halvpoenget fra å kvalifisere seg.

Norsk duell

Plasseringene til Villumstad og Lindvik gjør at de møtes i en av duellene i 1. omgang onsdag.

Nordmennenes dueller i 1. omgang onsdag: 4. duell: Junshiro Kobayashi, Japan – Robert Johansson, 10. duell: Fredrik Villumstad – Marius Lindvik, 16. duell: Ziga Jelar, Slovenia – Daniel-André Tande, 22. duell: Vladimir Zografski, Bulgaria – Johann André Tande, 23. duell: Ilja Mankov, Russland – Halvor Egner Granerud.