Gå til sidens hovedinnhold

Lillestrøms bitreste arbeidskonflikt blir teater

Artikkelen er over 1 år gammel
Innsendt

Norrøna-konflikten er et dramatisk stykke historie. Denne vinteren er det 85 år siden konflikten var på sitt mest intense, da store styrker fra statspolitiet i full utrustning - med tåregass og køller - blei sendt til Lillestrøm. Denne langvarige kampen omfattet blokade og sympatistreik, demonstrasjoner og streikebryteri. I kjølvannet startet LO og de ansatte sin egen bedrift, Tarzan, som i mange år produserte sparkstøttinger, kjelker og barnevogner mm i Fabrikkgata 7-11.

Dette er tema når Lillestrøm Historielag søndag 5. januar inviterer til årets første lokalhistorisk kafé i Bestyrerboligen (Brogata 2) - sveitservillaen som ligger ved Flomvollen. Kaféen serverer nystekte vafler og kaffe fra kl 12 til 15.

Klokka 14 vil regissør Liv Hege Nylund fortelle om det nyskrevne teaterstykket som har fått tittelen "Frihetens Pris - Kampen om Norrøna" og har urpremiere 3. mars. Det blir også smakebiter av musikken til spelet, komponert av Jon Håland og framført av Svein Greni, Jørn Takla og Kristina Renolen.
Velkommen til lokalhistorisk kafé!

Kommentarer til denne saken