Gå til sidens hovedinnhold

Hvilke artister vil du ha til Byfesten?

Robert Skrolsvik begynner snart å booke artister til Byfesten 2015

Artikkelen er over 6 år gammel

LILLESTRØM: Pågangen er stor fra folk som vil spille på Byfesten i Lillestrøm, og meningene om programmet er som vanlig mange.


Artistprogrammet under Byfesten er alltid en «snakkis», være seg før eller etter lanseringen; Robert Skrolsvik regner med at det vil være tilfelle også i år.
– Det er mange som mener noe om artistene vi booker. En gjenganger er at programmet er gammelmodig og lite spenstig, sier Skrolsvik.
– Uansett artister, så får vi pepper der ute, smiler han.

Lydhør og villig

Skrolsvik og de andre som booker går i disse dager og «sparker litt i grusen», som han uttrykker det.
– Akkurat nå er vi der at vi må begynne å få underskrifter på kontraktene for 2015.
– Vi har hatt mange følere ute på både kjente og mindre kjente artister, og vi har fått henvendelser fra mange som ønsker å spille under Byfesten igjen, også fra kjente navn vi har hatt på programmet, sier Skrolsvik.


– Hvor viktige er folks meninger og innspill?
– Vi er lydhøre og vil gjerne ha forslag til artister fra lillestrømlinger og andre.
– Men jeg er ikke helt sikker på om folk er klar over kostnadsnivået der ute; vi har et artistbudsjett på 1,2 millioner kroner til fire dager med musikk, og da sier det seg selv at vi ikke tåler veldig mange artister som krever 250.000–300.000 kroner i honorar, sier bookingsjefen.
 

Trengs toppnavnene?

Byfesten har aldri vært en ren musikkfestival, selv om musikk fra mange scener rundt i byen har vært viktig for feststemningen.


–Jeg har spurt meg selv–og her er jeg veldig interessert i å vite hva Romerikes Blads lesere og romerikingene mener–om vi trenger de største toppnavnene av artister, eller er vi mer eller mindre selvforsynt med gode navn her på Romerike; trenger vi Åge Aleksandersen og Onkel P – for å kaste ut et navn eller to – for at Byfesten skal bli en fin fest i sentrum av Lillestrøm, eller klarer vi oss med artister som er lokale?


– Noe som er klart på nåværende tidspunkt, som det heter?
– Det som er klart er at Reidun Sæther blir en del av programmet under Byfesten. Vi har ikke underskrevet kontrakt, og vi har ikke bestemt hvilken dag, men Reidun opptrer under Byfesten 2015.


Og Skrolsvik er som sagt interessert i å høre hvilke artister Romerike ønsker seg til Lillestrøm i løpet av de fire dagene Byfesten arrangeres.
– Det er prisspørsmål og de må jo favne videre enn en håndfull mennesker da.
 

Hva mener du?

Kommentarer til denne saken