(MittLillestrøm)

Tirsdag morgen ble det kjent at NRKs hovedkontor skal flytte til Ensjø i Oslo.

Eiendommen de skal inn i ligger i Ensjøveien 3,5 og 7, og koster 800 millioner kroner. Selgere er Ferd Eiendom og Axer Eiendom.

– NRK er en av våre viktigste samfunnsinstitusjoner. Nå og i årene som kommer er utfordringen å treffe norske seere, lyttere og lesere som kan velge hva de vil, når de vil, fra et globalt innholdsmarked. For å lykkes må NRK ha gode vilkår for utvikling og innovasjon. Et moderne hovedkontor på Ensjø øst i Oslo vil bli et viktig bidrag til dette, sier kulturminister Abid Raja i en pressemelding.

Vurderte nesten 100 tomter

Tomta som NRK tar over, er drøyt 14 mål stor. NRKs styreleder Birger Magnus mener at dette er et godt valg for statskanalen.

Tomta ligger sentrumsnært på en høyde over byen.

– Det er gjort grundig arbeid. Nærmere hundre tomter i og utenfor Oslo er undersøkt og vurdert. Vi er trygge på at dette er det beste valget og at det blir et godt sted for NRK å etablere et nytt hovedkontor, sier Magnus.

Også kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen er glad for at en stor milepæl er nådd.

– Ved valg av tomt er vi ett skritt nærmere et framtidsrettet, moderne og miljøvennlig hovedkontor. Det blir viktig for NRKs videre utvikling som allmennkringkaster og fellesarena i det norske samfunnet. Det er lagt stor vekt på å finne en tomt med god tilgjengelighet for ansatte og besøkende, forteller han.

Lillestrøm en av seks kandidater

Nyheten om flyttingen ble opplyst til de NRK-ansatte i et allmøte tirsdag morgen. Som kjent var Lillestrøm blant stedene som ble vurdert.

MittLillestrøm var i kontakt med NRKs pressevakt rett før klokka 10, som da ikke ville kommentere saken.

Det var i 2016 at NRK bestemte seg for å flytte fra dagens hovedkontor, som ligger på Marienlyst i Oslo. Fra start var det rundt 30 ulike lokasjoner som NRK vurderte.

I mars i år ble det kjent at det var seks kandidater med videre - der Lillestrøm var en av de seks.