Jeg ser av innlegget «sett fra lenestolen til Røste» fra Frp som er ute og svartmaler resultatet av kommunereformen som hans eget parti stemte for, tross lokale folkeavstemninger som konkluderte med det motsatte. Frps store ord om «Historisk dag» fra Stortingets talerstol ser ut til å ha fått en bismak hos Røste og Frp. Den hittil største kommunereform, med tvang, vedtatt med knappest mulig flertall. 1 (en) stemme. Kravet Røste og Frp fremmer nå om folkeavstemning betyr lite.

Det betød i hvert fall ingenting for Frp når kommunereformen ble vedtatt. Og for n`te gang, Glommakryssing E2 tapte ikke mot politikken i Lillestrøm. Den tapte mot Staten. Nå handler det om å gjøre beste løsning med det vi har, raskest mulig, og det er vi på god vei med. Det klages også over at den politiske representasjonen fra tidligere Fet og Sørum er så dårlig. Vel, jeg tror hvis man tar antall representanter i kommunestyret, råd og utvalg, mot antall innbyggere og hvor de bor så er det all grunn for klager å sitte helt stille i «stokkebåten». Uansett, Jeg mener om sitter du i kommunestyret skal du brenne for Hele kommunen, ikke bare nabolaget ditt.

For oss i Arbeiderpartiet handler det om å se fremover, ikke bakover – Det er ikke den veien vi skal, var det noen kloke hoder som sa. Selv om vi var uenig i vedtaket forrige regjering gjorde så ligger det noen demokratiske prinsipper til grunn. Vedtak fattet av en demokratisk valgt regjering skal følges selv om man er aldri så uenig. Vi startet umiddelbart på jobben med at når det først skal være slik så skal vi gjøre det beste vi kan for å få den nye kommunen til å bli best mulig. Og den jobben er ikke gjort på 2 år eller en enkelt valgperiode. Dette vil ta tid. Lillestrøm Kommune ble født 1/1.2020 etter litt over 2 år med beinhard jobbing for å få 3 til å bli 1. Knappe 3 måneder inn i sin levetid stengte Lillestrøm kommune og Norge ned, og kommunene ble styrt på kriseberedskap inntil ganske nylig. Vi har dermed bare så vidt fått begynt på selve jobben. Tjenestene til innbyggerne, nesten 9000 ansatte hvor mange så vidt har satt fra seg flytteesken eller fått nytt garderobeskap. Det er utvilsomt mye vi må bli bedre på, og det er utvilsomt mye å gjøre for å få hele kommunen til å henge bedre sammen. Men løsningen er ikke å snu om på alt og gå tilbake. Og hva skal vi gå tilbake til?

Alle Arbeiderpartiets representanter i Kommunestyre, formannskap, råd og utvalg ble valgt i kommunevalget 2019 til å bygge Lillestrøm kommune etter vårt partiprogram og senere plattformen som vi avtalte med samarbeidspartiene våre i posisjonen. Og det er nettopp det vi skal gjøre.

Tenk litt på dette, «sett fra Fet»; Hadde Fet kommune alene klart 20 mill. til oppgradering av Dalen svømmebasseng, 6 mill. for å få i gang den siste avdelingen på Dalen Barnehage, og ny kunstgressbane på Fedrelandet innenfor samme årsbudsjett. Ikke minst rehabiliteringsbehovene på Hovinhøgda og Garderåsen skoler som vi vil se i vårens skolebehovsplan? Se på investeringene i gamle Sørum, se på investeringene og budsjettprioriteringene våre i hele Lillestrøm kommune.

Vår primære oppgave er at vi skal lage gode tjenester for innbyggerne våre, og da må vi innse at det er sammen vi får til mer.

Planer er laget, planer lages og flere planer kommer for hvordan Lillestrøm kommune skal bli en foregangskommune på mange måter. Vi skal bli kommunen hvor du kan bo hvor du vil, landlig uten naboer, i et koselig boligfelt eller urbant i blokk. Og alle skal ha gode muligheter for gode tjenester.

Vi inviterer Frp og alle partier til å bidra i å bygge hele Lillestrøm kommune til det beste for innbyggerne våre. Det er på tide at vi begynner å framsnakke kommunen vår, Lillestrøm Kommune.

Yngve Lofthus Teigen (Ap) kommunestyrerepresentant, Lillestrøm