Se Lillestortinget direkte fra 13.30

LILLESTORTINGET: Fra plenumssamlingen i aulaen på Lillestrøm vgs i 2015.       FOTO: MARIUS WÆRHAUG MADSEN

LILLESTORTINGET: Fra plenumssamlingen i aulaen på Lillestrøm vgs i 2015. FOTO: MARIUS WÆRHAUG MADSEN

Artikkelen er over 4 år gammel

I ettermiddag skjer den høytidelige åpningen av rollespillet Lillestortinget på Lillestrøm vidergående skole. Seansen kan du se live her på rb.no.

DEL

Det er en av Stortingets visepresidenter, Line Henriette Hjemdal fra KrF som setter det hele i gang. I demokratiseringsprosjektet LilleStortinget 2016 deltar 280 av skolens 880 elever, og rollespillet er en del av samfunnsfagsopplæringen i Vg1 og Vg2.

Dette er tredje gang LilleStortinget blir arrangert i aulaen ved Lillestrøm videregående skole. Første gang var i forbindelse med Grunnlovsjubileet 2014. Rollespillet foregår over 3 dager der er det utnevnes en regjering med statsminister og statsråder. Årets statsminister er Hanna Huseklepp. Elevene får også være med å bli utnevnt som stortingsrepresentanter, som gjenspeiler mandatsammensetningen etter valget 2013.

Regjeringen har utarbeidet rundt 30 stortingsproposisjoner som er i tråd med elevenes politiske interesse og den nåværende regjeringsplattform. I løpet av rollespillet skal Stortinget behandle alle regjeringens stortingsproposisjoner.

SE LIVESENDING FRA LILLESTORTINGET HER FRA 13.30:

Rollespillet fortsetter onsdag 16. mars fra kl. 09.00 til kl. 16.00 og avsluttes torsdag 17. mars fra kl. 09.00 til kl. 15.00.

Lillestortinget er et pedagogisk demokratiprosjekt på tvers av klassetrinnene på Lillestrøm vgs. Det startet i 2014 som et samarbeid mellom skolen, Eidsvoll 1814, RB og Mediebedriftenes Landsforbund.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken