«Alle skoler burde hatt Lillestorting»

LILLESTORTINGET: Stortingsrepresentant Marianne Aasen møtte onsdag elever fra Lillestrøm videregående som skal delta i årets lillestorting. Foto: Silje Løvstad

LILLESTORTINGET: Stortingsrepresentant Marianne Aasen møtte onsdag elever fra Lillestrøm videregående som skal delta i årets lillestorting. Foto: Silje Løvstad

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

LILLESTRØM: Lillestrøm vgs fikk onsdag besøk av stortingsrepresenant Marianne Aasen (Ap). I mars går startskuddet for årets Lillestorting og for å få en liten smakebit på hva de skal ut på, fikk de en presentasjon om hvordan ting fungerer i en ekte regjering.

- Jeg synes det er en fin måte for meg som stortingsrepresentant å bidra til økt forståelse om hva politikk er og hvordan det egentlig er å jobbe med ett demokrati i praksis.

Hva er dine tanker om Lillestortinget?

- Jeg tror det er en veldig lur måte å lære på. All forskning og erfaring tilsier jo det at det vi opplever husker vi bedre enn det vi bare hører om, det vi føler og kjenner på husker vi bedre enn ting vi for eksempel leser. Man lærer mer i praksis enn det man gjør i teori.

Hvilken fordel tror du elevene har av Lillestortinget videre i arbeidslivet?

- For noen vil det kanskje bety at de blir politikere, jeg vet det har vært minst ett tilfelle. For de fleste vil det nok bety at de forstår mer politikk og dermed forstår mer av samfunnet vi lever i. Det er en stor fordel uansett hva du velger å gjøre etter videregående.

Er Lillestortinget noe vi burde ha i alle skoler?

- Ja absolutt. Jeg tror dette sender studiespesialisering i en positiv retning og det gjør skolehverdagen mye mer interessant og spennende. Det er en veldig god måte å gi elevene positiv læring og noe litt annet enn hva studiespesialisering kan være.

Salen var full av elever, etter forelesningen spør jeg to elever hva de synes. Fabian (17) og Malin (17) går 2. året på Medier og kommunikasjon, de ser fram til å komme i gang med prosjektet.

Hva synes dere om foredraget?

- Det var veldig interessant og lærerikt. Vi tenker at de som får roller i selve regjeringen vil ha godt utbytte av dette. Det var gøy å få ett innblikk i hva de gjør sånn på ordentlig.

Er dere politisk interesserte?

- Nei, ikke noe særlig, men vi synes Lillestortinget er et morsomt prosjekt, og selv om vi kanskje ikke er interessert i politikk er det erfaringer vi kan ta med oss videre.

Hvilke roller kunne dere tenkt dere på årets Lillestorting?

- Siden vi går medie linje blir det nok til at vi blir litt bak kulissene. Det vi har lyst til å gjøre er å filme og lage litt grafiske elementer som plakater.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken