Vil skape nytt topplag på Øvre

DE UNGE OG LOVENDE: Fotballskoleleder Inge Bjerklund sammen med f.v Tuva Larsen (10), Inger Smedsrud Harang (19), Hedda Smedheim Bjerklund (9), Sophie Roman Haug (8), Siv Elise Hansen Myhre (6). FOTO: TRINE M. NÆSS

DE UNGE OG LOVENDE: Fotballskoleleder Inge Bjerklund sammen med f.v Tuva Larsen (10), Inger Smedsrud Harang (19), Hedda Smedheim Bjerklund (9), Sophie Roman Haug (8), Siv Elise Hansen Myhre (6). FOTO: TRINE M. NÆSS

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Borgen IL er sugne på å få til et toppfotballag for jenter på Øvre Romerike.

DEL

Denne uka gikk startskuddet på jentesatsingen med klubbens første fotballskole gjennom tidene.

Borgen IL har gjennom de to siste årene vokst fram til å bli laget på Øvre Romerike som holder høyest nivå innen kvinnefotball, med damelaget i 2. divisjon.

Alternativ til Team

Nå satses det for fult på jentene i klubben, og gjennom årets fotballskole, som kun forbeholdt jentene, håper Borgen å knytte kontakter med andre klubber, slik at de sammen kan skape et alternativ til Team Strømmen.

– Team Strømmen har vært flinke med klubbsamarbeid og fått til et veldig bra tilbud til unge jenter som vil satse. På Øvre Romerike mangler vi et lignende tilbud, og jenter helt ned i 14-års alderen må pendle. Det synes vi er unødvendig. Hvis vi får til et samarbeid på øvre kan man unngå dette i framtida, sier Inge Bjerklund. Han er trener for A-lagsjentene og leder for fotballskolen.

Hull i alderskull

På Borgens fotballskole var det samlet 67 jenter fra Ull/Kisa, Fu/Vo, Haga, Borgen og Kløfta i alderen 7 – 16 år. Bjerklund håper nå at klubbene kan knytte tettere bånd for å tette igjen de mange hullene som klubbene har i sine aldersklasser. I Borgen har man ikke aldersbestemte lag etter J12, mens Kløfta ikke har eldre enn J16. Det samme gjelder Ull/Kisa.

– Foreløpig er det ikke nok jenter som spiller fotball til at vi kan ha lag på alle alderstrinn. Forhåpentlig vil fotballskolen inspirere flere til å satse og andre til å starte å spille på lag, fortsetter Inge Bjerklund.

Det er frafallet rundt 16-års alderen som er den store fienden.

– Tanken bak fotballskolen er at man skal bli kjent på tvers av klubbene og ha noe å bygge videre på, sier Bjerklund.

Borgen i Toppserien

Kristine Thune (11) og Kristin Svendsen (12) er to av jentene på Borgens fotballskole, som også spiller på klubbens J12-lag.

Med fire treninger i uka, pluss kamp, satser de to på å "bli så gode de kan".

– Team Strømmen hadde vært kult å spille for, men enda bedre hadde det vært om Borgen hadde rykket opp i Toppserien, sier Kristin.

– Hva gjør dere når dere er for gamle for J12 når det ikke er noe eldre lag å spille på?

– Enten går man over på rekruttlaget i 4. divisjon eller A-laget. Noen bytter også klubb, forteller Kristine.

De håper flere jenter vil spille i Borgen, slik at de kan spille i klubben på aldersbestemt lag.

Positivt for rekrutteringen

Mumda Mkamda (13) og Guro Kloppen var to jenter som hadde tatt turen fra Ull/Kisa til Borgen for å få med seg fotballskolen.

– Vi lærer en del selv om vi er mye eldre enn de andre, sier Mumda, som hadde Ull/Kisa-spiller Ola Jørstad som instruktør.

– Jeg er tidligere Borgen-spiller og synes det er artig å gi litt tilbake til jentene, sier Jørstad, som til vanlig trener Ull/Kisas J14-lag.

– Hva tenker du om at klubbene på Øvre skal starte samarbeid på jentesiden?

– Det er helt klart en fordel, både Kløfta og Ull/Kisa har gode lag på J14 og J16-nivå. Dessuten vil det være positivt for rekrutteringen og kanskje bidra til å få flere lag i yngres avdeling, sier Jørstad.

Artikkeltags