For ganske nøyaktig ett år siden kunne Romerikes Blad avsløre at deler av den nye James Bond-filmen skulle spilles inn ved Langvann i Nittedal, og i mars ble innspillingen gjennomført.

Nå letter produsentene på sløret i et intervju med VG, der de forteller om innspillingen av filmen med navnet «No Time To Die».

– Vi måtte skynde oss å filme i Norge på grunn av snøen. Vi filmet der litt over en ukes tid. Disse scenene er svært viktige i filmen og utgjør starten på den tradisjonelle åpningssekvensen som totalt varer i 20 minutter, forteller produsent Michael G. Wilson til avisen.

Opptakene som ble gjort på Langvann og på Lutvann i Østmarka var de aller første opptakene som ble gjort til filmen.

– Huset holdt på å synke!

Det ble som kjent satt opp en bygning på den islagte sjøen i Nittedal i forbindelse med innspillingen, der en av scenene fikk navnet «jente løper på snø og islagt vann».

Det skal ikke bare ha vært enkelt å gjennomføre innspillingen av denne scenen.

– Cary Fukunaga er en ekstraordinær regissør med mange ideer. Han ville ha huset lengst ute på den frosne innsjøen. Men problemet var at isen var i ferd med å smelte. Det var et veldig mildt vær, noe som gjorde at huset holdt på å synke under opptakene! Det hele var ganske nervepirrende. Vi måtte jobbe raskt for å bli ferdige med opptakene, forteller produksjonsdesigner Mark Tildesley til VG.

Huset ble senere gjenskapt i England, der scenene fra innsiden ble spilt inn.

– Dessverre hadde vi ikke tid til å dra tilbake til Norge for å filme disse scenene, forklarer Tildesley.

Takker for støtten i Norge

I midten av juni returnerte filmteamet til Norge og filmet en biljakt på Atlanterhavsveien. I tillegg ble det gjort flere opptak i Østmarka.

– Norge er et svært vakkert land. Landskapet er helt utrolig. Jeg har ikke sett noe lignende. I og med at historien foregår i Norge, var det naturlig å filme der. Jeg må bare ta av meg hatten for all støtten vi fikk i Norge og alle de dyktige filmarbeiderne, sier Barbara Broccoli, som også er en av produsentene av filmen, til VG.

Innspillingen av filmen er nå fullført, og den har premiere 3. april.