Ved 21.40-tida tirsdag kveld fikk politiet melding om folk som hørte en mann rope om hjelp fra skogen i området Skytta i Nittedal. Da politiet var på stedet etter kun åtte minutter hørte patruljen de samme ropene.

– Meldingen kom først fra en person som mente å ha hørt en mann rope om hjelp. Senere har flere personer hørt det samme, også politiet. Det er skreket om hjelp gjentatte ganger, uttalte operasjonsleder Per Stenslet i Øst politidistrikt tirsdag kveld.

I tillegg til politi og ambulansepersonale, ble det kalt inn bistand både fra Røde Kors, redningshunder og Norsk Folkehjelp. Også politihelikopteret ble satt i lufta.

– Igjennom natta har vi søkt i et område med en omkrets på om lag halvannen kilometer. Ropene hørtes ut å komme i retning fra Oslo, men det var vanskelig å lokalisere. Kort tid etter at patruljen vår kom til stedet stanset ropene, sier påtroppende operasjonsleder Trond Lorentzen i Øst politidistrikt onsdag morgen.

Ifølge operasjonslederen er det søkt både fra Oslo-sida og fra Romerike-sida inn i skogen.

– Politihelikopteret har søkt i området med varmesøkende kamera, men uten å finne noen. Rett før klokka 06 ble leteaksjonen avbrutt, så må det vurderes om det skal letes mer på dagtid, sier

Siste:

Leteaksjonen ble avsluttet kl 05.40 onsdag morgen.

– Ingen er funnet, og ingen er heller meldt savnet i dette området, sier lensmann i Nittedal, Bjørn Bratteng.

Politiets konklusjon er dermed at det trolig ikke er noen som må reddes.