Gå til sidens hovedinnhold

– Hevder de så Evje på toget

Artikkelen er over 3 år gammel

Folk tipser om at de har sett savnede Stig Ingar Evje (44) på fjellet, i byer og på minst to ulike togsett. De mange observasjonene setter politiet på prøve.

– Jeg har personlig aldri vært borti i en liknende sak, sier lensmann Terje Krogstad i Ringsaker, som leder arbeidet med å finne den savnede bedriftslederen og eks-spesialsoldaten Stig Ingar Evje (44).

Politiet har fått tips om over 150 observasjoner, og det er flere av de som har tipset som er helt sikre på at det var Evje de så.

– Det er et utfordrende arbeid å sjekke ut alle tips. Vi har også flere tips hvor folk er sikre på at de har sett Evje på ulike steder til samme tid. Vi ringer opp flere av de som har tipset oss for å ta vitneforhør, sier Krogstad til oa.no.

Han mener både antallet observasjoner og at det har gått såpass lang tid fra Evje forsvant gjør denne saken spesiell.

– Vi håper vi kommer til en løsning i saken snart, sier lensmannen.

Jenter tente bål

Politiet søkte torsdag i området ved Grytlifjellet, der noen onsdag hadde sett et bål mot en fjellskrent.

– To jenter har meldt seg og fortalt at det var de som brant dette bålet. Bålet er sjekket ut av saken, sier Krogstad.

Venner og familie av savnede har sagt til politiet at han er godt kjent i området rundt Synnfjell og Spåtind.

Siden i mai er det gjort sju mulige observasjoner i fjellområdene i Nordre Land og Valdres.

 

– Det er en sentrering av observasjoner i det området, men vi har også mange andre steder på Østlandet der folk mener de har sett ham, sier Krogstad.

Les også

Evjesaken: Politiet leter etter en vandrer som lenge har bodd i fjellet

 

Ingen bevis

Men politiet har ingen helt klare bevis på at det er Evje som er observert på noen av stedene. Det er ingen bilder og det er ingen fingeravtrykk eller påviste DNA-spor som kan bekrefte at Evje har vært der. En truse som ble funnet i Synnfjellet har blitt sendt inn for å testes for DNA. Det er Folkehelseinstituttet som utfører denne testen for Politiet.

– Det vil nok ta et par uker før vi får resultatet av prøven. Om dette skulle vise seg å være fra Evje, vil det endre saken helt, sier Krogstad.

Andre i fjellet

Det har blitt meldt til politiet om flere personer som går i fjellet i de aktuelle områdene. Politiet jobber også med å komme i kontakt med den (eller disse) for å sjekke opp mot tips om observasjoner av Evje.

– Vi vil gjerne ha kontakt med andre som kan ha vært på de stedene der vi har fått tips om observasjoner, som kan ha blitt forvekslet med Evje, sier Krogstad.

Les også

Evje-saken: Politiet søkte med hund etter pussig observasjon

 

Stort engasjement

Søket etter den savnede bedriftslederen har høstet enormt engasjement over hele Sør-Norge. Evje er administrerende direktør i den norske avdelingen til et stort sveitsisk selskap, er en friluftsmann og han har tjenestegjort på FN-oppdrag i Bosnia i 1992.

Da han forsvant var han ikledd mørkegrå vindstopper-jakke, svart treningsbukse og fjellsko/vintersko. Evje er 170 centimeter høy.

Politiet har også meldt at han kan være i en sinnsforvirret tilstand. Han skal da han forsvant ha levd under et stort arbeidspress.

Kommentarer til denne saken