** Send oss dine egne bilder – se hvordan nederst i saken! **

– Åhh, nå ble jeg så glad. Har dere kåret meg som vinner! Det må jeg si var en god start på dagen, sier Ann-Jelena Fjeld, når RB ringer og forteller henne at hun er månedens vinner av fotokonkurransen med sitt naturbilde fra Nordmarka.

Dama fra Blystadlia bruker bare mobilen, en Samsung S7 når hun fotograferer. Hun har ikke avisen selv, men en venninne passer på at hun tagger rb når hun legger ut bilder på Instagram-kontoen sin.

– Jeg kan ikke akkurat kalle meg for fotograf, men jeg liker veldig godt å fotografene. Jeg tar bilder overalt, og spesielt når jeg er på tur i fjellet eller hengekøyeturer med en venninne, forteller hun. Jeg tror foto rett og slett har blitt min nye hobby.

– Fortell om bildet?

– Ja det har jeg tatt på hengekøyetur til Elvann ved Hakadal i Nordmarka. Lyset var så fint da jeg skulle legge meg, og effekten med myggnettingen ble veldig bra. Soveposen min ser du i forgrunn, sier Ann-Jelena Fjeld.

Det kan ta tid før den fotointeresserte dama poster bilder på sosiale medier. Hun har nemlig ikke helt troen på sine egne bilder, og må gjerne ha tilbakemeldinger fra andre før hun forstår at de duger.

– Det at andre sier at bildene er fine, setter jeg pris på.

Jeg kan takke turvenninnen min for at jeg har blitt så friluftsinteressert. Hun er en skikkelig pådriver for at vi skal komme oss ut på tur. Og som følge av naturinteressen, så har jeg blitt bitt av fotobasillen. Det er gøy, sier hun.

Ann-Jelena Fjeld liker aller best å fotografere natur.

– Det er noe spesielt med vann. Det er favorittmotivet mitt. Vann gir så fine farger og refleksjoner, sier hun og henviser til vinnerbildet sitt.

Ann-Jelena Fjelds beste fototips til RBs lesere er: Kom deg ut veldig tidlig om morgenen eller litt sent på kvelden. Da er lyset så fint.

I tillegg til fotointeressen og alle bilder hun legger ut på Instagram, ligger hun ikke på latsiden. Sammen med en venninne har hun gått toppturer, over Hardangervidda og Norge på tvers.

– Nå i ferien går turen til vakre Femundsmarka. Jeg ser ikke bort fra at det blir flere motiver fra hengekøya, avslutter hun.