– Jeg visste ikke at jeg deltok i en fotokonkurranse på rb.no selv om jeg «hashtager» bildene mine med #rbbilde. Det var jo moro, sier Toril Vrålstad (52).

Vi i Romerikes Blad er veldig glad for at leserne hashtager oss. Forrige helg fikk vi inn over 200 bilder. Vi ønsker at enda flere tagger oss. Det kan resultere i at du blir nominert med blinkskuddet ditt. Vi kårer både ukas og månedens bilde, og da vanker det premie.

– Jeg liker å få øyekontakt med dyrene eller fuglene som jeg tar bilder av. Det fikk jeg til bra med ekornbildet, sier Torill Vrålstad, opprinnelig fra Lørenskog.

– Bildet av ekornet har jeg tatt på feriestedet mitt i Feiring. Jeg syntes det var veldig morsomt at ekornet lente seg mot tuntreet.

Grunnen til at ekornet stadig er på besøk er nok Vrålstads hjemmelagde meiseboller.

Den ivrige dyre- og fuglefotografen har vært interessert i foto siden hun var 12 år gammel. Hun er bostatt på Stovner i Oslo, men de fleste bildene tar hun i Feiring. Vrålstad jobber som smykkekunstner, og har begynt å bruke foto mer i kunsten. Både som dokumentasjon og som inspirasjon.

 

– Kameraet, en Canon 50 D, er alltid med meg. Fotograferer jeg dyr og fugler, bruker jeg alltid telelinse. Det er vanskelig å komme nær nok hvis du for eksempel bare bruker mobilen.

– Jeg er relativt aktiv på Instagram og synes det er gøy med tilbakemeldinger på bildene mine. Med ekornbildet mitt fikk jeg kommentar av en dame fra USA. Hun syntes norske ekorn var mye søtere enn de amerikanske. De hadde visst ikke så lange ører der borte, sier Vrålstad.

Hva er ditt beste fototips?

– Få blikkontakt med dyrene eller fuglene du fotograferer. Dessuten er det spennende å komme så tett på motivet som mulig. Jobb gjerne med en telelinse på kamera og kom deg ned på bakken om motivet er der, avslutter Torill Vrålstad.

I tillegg til 20 flaxlodd, er Torill med i kåringen blant 12 månedsvinnere om 2017s beste bilde. Vinneren får fotoutstyr til en verdi av 5.000 kroner.