For Unni Gromsrud er fotograferingen en kjærkommen hobby og en rekreasjon. 53-åringen fra Lierfoss elsker makrobilder og synes det er artig at andre liker bildene.

– Dette var koselig, sier hun når Romerikes Blad ringer og forteller at hun er månedens fotovinner.

Fikk sitt første kamera som 11-åring

Vinnerbildet er av blomsten «Blodbeger». Den har hun hengende på terrassen og selve motivet oppdaget hun seint en kveld da hun skulle vanne blomster.

– Jeg så bildet med én gang. De mørke rosa blomstene mot det varme gule kveldslyset gjorde at jeg måtte sette fra meg vannkanna og hente kameraet med makrolinsa, sier hun.

– Jeg fikk mitt første kamera allerede som 11-åring, så foto har vært en stor hobby fra jeg var liten. De senere åra har det også blitt en rekreasjon, sier Gromsrud.

– Det enkleste er å rusle en tur i hagen

Det har blitt noen 1.000 bilder opp gjennom åra, og kameraet er alltid med på turer.

– Men jeg har funnet ut at det enkleste er å rusle en tur ut i hagen. Der er det masse flotte motiver og der tilbringer jeg mye tid. Jeg elsker blomster og hva er mer naturlig enn å fotografere akkurat – dem.

Utstyret hun bruker er et Nikon speilrefleks med et makro-objektiv. Men kameraet på mobilen blir også brukt flittig når hun oppdager forskjellige motiver av natur og spesielt blomster.

Liker tilbakemeldinger

– Jeg legger ofte ut bildene mine på Instagram og tagger gjerne #rb-bilde hvis jeg tar bilder på Romerike. Instagram er en fin kanal for å vise fram bildene sine. Jeg synes det er veldig moro å få tilbakemeldinger på bildene jeg tar, sier hun.

Unni Gromsruds interesse for bilder er såpass stor at hun måtte melde seg inn i Aurskog/Høland fotoklubb.

– Der får jeg mye inspirasjon til å fotografere. Dessuten er det veldig nyttig med alle foredragene og kursing som vi har i fotoklubben, sier Gromsrud.

– Familien må være tålmodig med meg på tur

Nå tar hun med seg kameraet på ferie til Hellas. Der må familien pent finne seg i at hun bare skal stoppe opp for å ta bilder av noe fint.

– Ja, familien må være tålmodig når de skal på tur med meg. Jeg ser motiver overalt. Når jeg er på tur – spesielt i sydligere strøk, liker jeg å ta med kameraet ut på tur tidlig om morgenen. Gjerne før andre turister har stått opp, sier Gromsrud.

Men før turen går til Hellas, er det sikkert en blomst med et spesielt lys over seg – som bare må fotograferes.