Må finne en løsning for Haug

Artikkelen er over 5 år gammel

Det skal være rom for alle i vårt samfunn.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Bevegelseshemmende Bjørn Haug (76) fra Lørenskog kjempet for et litt enklere og verdig liv og fikk borettslagets generalforsamling med på å skaffe han en parkeringsplass nærmere inngangen til sin bolig. Det ble tungt for naboer som ikke var til stede. De fikk det plutselig travelt med å tromme sammen støtte til ekstraordinær generalforsamling.

Der vedtok de å fjerne Bjørn Haugs parkeringsplass, uten å finne alternative løsninger.

Det er ikke ofte vi er vitne til en så sjofel behandling av naboer. Norge er kjent for sine nabokrangler, men dette grenser til mobbing. Det er mulig at den løsningen man fant, med å asfaltere en parkeringsplass rett utenfor inngangsdøra, ikke var den beste løsningen for alle. Men man skulle selvsagt funnet alternativ løsning for bevegelseshemmede Bjørn Haug.

Borettslaget har plikt til å finne løsning som gjør at Haug får tilgang til egen bolig uten å måtte be venner og naboer om hjelp til å komme seg fra parkeringsplassen til boligen. Det er lovstridig å diskriminere beboere, slik borettslaget nå gjør når de har fjernet parkeringsplassen som Haug er avhengig av for å leve et verdig liv i borettslaget på Skåreråsen. Bjørn Haugs eneste ønske er å være til minst mulig bry for andre. Derfor ba han om å få en parkeringsplass nærmere utgangsdøra.

Saken har skapt et voldsomt engasjement blant Romerikes Blad lesere. (se rb.no) Det er positivt at folk reagerer når en så åpenbar urettferdighet rammer noen.

Det skal være rom for alle i vårt samfunn. Alle skal ha god adkomst til offentlige kontorer, til offentlig transport og til egne boliger. Regjeringen har som visjon å gjøre vårt samfunn tilgjengelig for alle uansett hvor man befinner seg. Dette innebærer å finne løsninger som forbedrer tilgjengeligheten for alle mennesker, også mennesker med funksjonshemning. Vi vil alle ha et mer inkluderende samfunn, et samfunn der vi passer på hverandre, der nabokjerringa bryr seg, slik Gro Harlem Brundtland uttalte det. Borettslaget må gjøre noe med dette, og finne en løsning som gir Bjørn Haug livskvaliteten tilbake.

Artikkeltags