Ingen ende på dårlig styring

Artikkelen er over 5 år gammel

Politikere synes å mangle handlekraft.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Lørenskog kommune går på nok en økonomisk smell i sine mange byggeprosjekter. Denne gang er det vei-, vann- og avløpsprosjektet i Haneborg Allé som sprekker med et tosifret millionbeløp. Prislappen skulle være i underkant av 10 millioner, men blir på over 20 millioner kroner.

Dette er et prosjekt som var altfor dårlig planlagt, er rådmann Tron Bamruds forklaring. Det er vel ingen grunn til å være uenig i det.

Problemet er atHaneborg Allé er det sjette byggeprosjektet de siste månedene der dårlig planlegging, svikt i prosjektstyringen og svært mangelfull kontroll har påført skattebetalerne en ekstraregning på til sammen 300 millioner kroner, hvis vi er snille. Vi kan legge på et par hundre millioner kroner til hvis vi tar utgangspunkt i hva Lørenskog Hus opprinnelig var ment å koste.

Men selv 300 millioner kroner, sløst bort på grunn av rot og manglende kontroll i seks byggeprosjekter, er et svimlende beløp. Rett og slett skandale. Konsekvensene for de som har sviktet i de seks ulike prosjektene har vært minimale. Riktignok er en ansatt omplassert og politikerne har uttrykt skandalene med rynker i panna. Men det er også alt.

Lørenskog Hus ble 185 millioner kroner dyrere enn politikerne la opp til i 2008. Ei lita bru over Langvannet, som skulle koste kommunen 1,5 millioner kroner, ender opp med en pris på 11,5 millioner. Nye Kjenn skole ender opp med overskridelse på over 70 millioner kroner. Ny barnehage på Rasta blir 10 millioner kroner dyrere enn planlagt. Og to vei- og avløpsprosjekter i Kjennveien og Hageborg Allé ender med en økonomisk smell på 17 millioner.

De økonomiske skandalene har kommet på rekke og rad det siste året. Hva som kommer i månedene framover vet vi ikke. Det er grunn til å frykte det verste. For ingenting tyder på at man har klart å få skikk på prosjektstyringen og kontrollrutinene i kommunen. Politikere synes å mangle handlekraft, og i administrasjonen synes det meste å mangle.

Artikkeltags