Gå til sidens hovedinnhold

Låve totalskadd etter brann

Nødetatene rykket ut til en låvebrann i Aurskog-Høland natt til lørdag.

Politiet meldte om låvebrannen langs Hølandsveien på Løken klokka 00:12.

Kort tid senere var brannvesenet på stedet og i full gang med slokking.

– Vi er på stedet med flere biler. Det har ikke vært dyr eller mennesker i låven, opplyser vaktleder Frode Johannessen ved Øst 110-sentral.

Han opplyser at låven er overtent og at brannvesenet utover kvelden og natta vil forsøke å begrense skadene så godt de kan.

Operasjonsleder i Øst politidistrikt, Arild Bråten, opplyser at personen som bor på stedet er gjort rede for. Vedkommende er uskadd.

– Brannvesenets fokus er å hindre spredning. Låven var overtent så den klarer man nok ikke å redde, opplyser Bråten.

Da låven ligger tett inntil Hølandsveien vil veien bli sperret av brannvesenet så lenge de holder på med slokkingen.

– Det vil nok ta en god stund før de er ferdige på stedet. Omkjøring blir via Bjørnebråteveien, opplyser operasjonslederen klokka 00.35 natt til lørdag.

Litt etter klokken 06:00 lørdag morgen opplyser oppdragsleder Randi Nymoen Jahren på politiets operasjonssentral at etterslokking fortsatt pågår.

Ifølge Vegtrafikksentralen øst på Twitter er veien åpnet igjen.

– Det er glatt på stedet på grunn av alt vannet som har rent ut på den i forbindelse med slokkingen, sier Nymoen Jahren.

– Ut fra det vi kan se i mørket, er ingen andre bygninger stengt, men det kan dukke opp skader vi ser når det blir lyst, sier hun.

Arbeidene vil pågå lenge.

– Så får vi se om krimteknikere skal inn med tanke på å finne brannårsaken. Det er for tidlig å si, sier oppdragslederen.

Kommentarer til denne saken