Gå til sidens hovedinnhold

Låve brant ned til grunnen

Klokka 23.20 fikk nødetatene inn en melding om at en låve i Feiring sto i full fyr.

– Det er ikke noe igjen av låven. Den var fullt overtent da vi kom frem til stedet. En periode var det fare for spredning til et bolighus nærme låven, men det er det ikke lenger nå. Den står trygt og er utenfor fare. Vi var der med mye ressurser. Nå har vi sendt noen hjem igjen, mens noen utvalgte blir igjen og bedriver etterslokking utover natta, sier vaktleder Roger Andersen ved Øst 110-sentralen til Romerikes Blad 00.30.

Vinduene på huset ved siden av skal ha knust på grunn av varmen, men ingen personer er skadet som følge av brannen. Heller ingen dyr skal ha vært i fare.

– Ifølge eierne inneholdt låven kun noe gammelt høy ved, sier utrykningsleder i Feiring brannvesen, Knut Torgunrud.

Han sier det var en heftig brann som møtte dem da de ankom stedet og at de prioriterte å slokke branntilløp på den ene veggen av huset, samt skogen ved siden av, før man begynte med å slokke den overtente låven.

Ved 01.00-tiden dro politiet fra stedet.

– Vi er ferdig her nå. Det er en nyoppført låve som har brent ned. Vi har avhørt personer som var til stede og vil opprette en sak. Kriminaltekniske undersøkelser vil bli vurdert i ettertid, sier operasjonsleder Lisbeth Mjøsund i Øst politidistrikt.

Kommentarer til denne saken