Gå til sidens hovedinnhold

Haga: – Dette har vært et stort mål etter OL

Artikkelen er over 2 år gammel

Holter-jenta Ragnhild Haga ble nummer tre på tremila i Holmenkollen.

– Veldig fornøyd med pallen. Dette har vært et stort mål etter OL, og en gulrot å jobbe mot etter at vi kom hjem fra Pyeongchang, sier Haga til NRK etter rennet.

Hun spurtslo svenske Charlotte Kalla i kampen om tredjeplassen. Jessica Diggins ble nummer to, mens Marit Bjørgen til slutt vant 30-kilometeren i friteknikk.

Underveis i rennet så det ikke ut til at det skulle bli noe Bjørgen-seier. Haga ble tidlig i rennet en del av en tettrio bestående av hun selv, Jessica Diggins og Charlotte Kalla.

Marit Bjørgen valgte å bytte ski ved første anledning, og var godt over halvminuttet bak teten rundt midtveis i løpet.

Klarte ikke å bidra

– Jeg syntes ikke vi gikk og lurte foran. Det gikk fort nok, og jeg forsøkte å henge på så godt jeg kunne. Jeg var glad Charlotte og Jessica så ut til å føle seg bra og gjøre litt jobb der, for det var ikke jeg helt klar for i dag, fortsetter Haga.

– Men veldig godt fornøyd med å bli nummer tre og klare spurten mot Charlotte der, sier Åsen-løperen, som hadde en sjetteplass som beste resultat i Holmenkollen tidligere.

Med rundt to kilometer igjen fikk Bjørgen kontakt med teten, og hun rykket rett fra trioen og vant altså foran Diggins og Haga.

Tung dag for Weng

For Heidi Weng ble søndagen en tung affære. Hun kom i mål på en 18. plass, over tre minutter bak Bjørgen.

– Jeg hadde ikke forventet noe bedre på en måte. Jeg kjenner at kroppen ikke er slik som den skal. Denne tremila kom litt fort etter Drammen. Jeg har hatt litt feber og vært tett, forklarer Weng til NRK etter målgang.

– Som regel pleier det å løsne i mars, men nå måtte jeg bare komme meg i mål, tilføyer Enebakk-jenta.

Også flere andre lokale langrennsjenter var med i Holmenkollen. Martine Ek Hagen, også hun fra Enebakk, ble nummer 25, mens Lotta Udnes Weng fra Nes gikk i mål som nummer 32.

Kommentarer til denne saken