Udnes Weng vant den spennende finalen i 19/20-årsklassen på Nes skianlegg lørdag ettermiddag. Hun lå litt bak i første del av løpet, men avanserte fram til teten i den siste svingen. Derfra var det ingen grunn til å se seg tilbake.

– Det var veldig morsomt å vinne på hjemmebane. det var et kort oppløp, og da jeg klarte å komme først inn på det, følte jeg at jeg hadde god kontroll, sier hun til RB.

Gullet er hennes første i sprintdisiplinen.

– Jeg ser på meg selv som en allrounder. Men jeg er blitt bedre i sprint.

Glidd inn

Amalie Haakonsen Ous sørget til og med for dobbeltseier for nesbuene. Det var den regjerende mesteren mellomfornøyd med. Haakonsen Ous følte han hadde spart mye krefter fram til finaleheatet.

– Jeg prøvde å gå fra inn mot stadion, men jeg ble glidd inn igjen. Jeg tror jeg gjorde en taktisk feil der. Jeg skal vel egentlig være den beste sprinteren, derfor er jeg ikke helt fornøyd, sier 18-åringen.

For like før oppløpet var hun nummer tre.

– Minst en plass for langt tilbake. Men det var veldig moro at Lotta vant. Det er jo veldig morsomt å ta dobbeltseier på hjemmebane.

Sølv til Frogner

I guttenes 18-årsklasse spurtet Ivar André Ryttervold fra Frogner inn til sølvmedalje. Det var han veldig godt fornøyd med.

– Det var kjempebra dette her. Mye kan skje i sprint og i finalen forsøkte vi å gå forbi hverandre fra alle mulige vinkler. Jeg kunne jo røket allerede i semifinalen, der lå jeg skikkelig dårlig an en stund, sier han.

18-åringen var ikke spesielt langt bak vinneren.

– Det var viktig å være først inn på oppløpet. Der var jeg nummer to. Men jeg synes jeg gjennomførte bra hele veien.

Klubbkameraten Amund Hoel vant prologen, men måtte takke for seg i semifinalen. Det måtte også Nittedals Sindre Pettersen i 19/20-årsklassen.

Saken oppdateres!

HUSKER DU? Tvillingene Tiril og Lotta Udnes Weng vil bli som Marit Bjørgen!