Gå til sidens hovedinnhold

Norsk OL-trippel – bronse til romeriking Hans Christer Holund

Artikkelen er over 3 år gammel

Simen Hegstad Krüger slo knockout på OL-konkurrentene i skiathlon søndag. Martin Johnsrud Sundby og nittedølen Hans Christer Holund sørget for en helnorsk pall.

Simen Hegstad Krüger fikk en marerittstart i Sør-Korea. 24-åringen gikk i bakken etter kun noen få hundre meter, og tok med seg blant andre Calle Halfvarsson. Nordmannen måtte ha en ny stav, og måtte slite for å jobbe seg opp igjen til teten. Halfvarsson endte med å stå av.

Med Krüger i bakleksa prøvde klassiskeksperten Iivo Niskanen å gå solo allerede etter to kilometer, og fikk følge av Hans Christer Holund fra Nittedal.

Johannes Høsflot Klæbo og Martin Johnsrud Sundby hang også bra med.

Niskanen avsluttet hardkjøret med knappe fem kilometer igjen av klassiskdelen, og overlot teten til Sundby. Røa-løperen satte imidlertid ikke inn det verste tempoet, og favorittene var samlet til skibytte.

Rykk

De norske fortsatte å prege teten, og med ni kilometer igjen av rennet smelte Holund til i den tøffe bakken. OL-konge i Sotsji og tittelforsvarer på distansen, Dario Cologna, måtte tette luka til Holund.

På den neste runden var det Krügers tur. Ulykkesfuglen fra tidligere i løpet fikk flere meter og ledet med ni sekunder ned til forfølgerne. Forspranget økte og økte mens Krügers lagkamerater forholdt seg passive.

Etter at forspranget nesten var oppe i et halvminutt fikk de norske lagkameratene frie tøyler. Det førte til at Sundby og Holund distanserte konkurrentene, deriblant Klæbo.

Debut

Krüger vant sitt første OL-gull i debuten på overlegent vis. Det var også første gang de norske herrene vant gull på distansen.

Sundby slo Holund i kampen om sølvet. OAR-utøver Denis Spitsov ble nummer fire. Klæbo gikk i mål til tiendeplass.

Langrennsherrene skal ut i OL-løypene igjen tirsdag. Da står sprint i klassisk stil på programmet. Der stiller Klæbo som en av de aller største favorittene.

30 km skiathlon menn:

Gull: Simen Hegstad Krüger, Norge 1.16.20,0,

Sølv: Martin Johnsrud Sundby, Norge 0.00,8 min. bak,

Bronse: Hans Christer Holund, Norge 0.09,9,

4) Denis Spitsov, OAR 0.12,7, 5) Maurice Manificat, Frankrike 0.14,2, 6) Dario Cologna, Sveits 0.25,1, 7) Andrew Musgrave, Storbritannia 0.25,7, 8) Alex Harvey, Canada 0.33,4, 9) Martin Jaks, Tsjekkia 0.33,8, 10) Johannes Høsflot Klæbo, Norge 0.43,4.

Medaljeoversikt

Slik ser medaljeoversikten i vinter-OL i Pyeongchang ut etter 7 av 102 øvelser:

 GullSølvBronse
Tyskland200
Norge142
Nederland121
Sverige100
Sør-Korea100
USA100
Canada011
Finland001
OAR001
Tsjekkia001

Kommentarer til denne saken