Gå til sidens hovedinnhold

Prinsen og prinsessa fra Romerike

Artikkelen er over 4 år gammel

Det holdt ikke helt inn for Åse Marit Myrvang og Daniel Sørli under årets Landsskytterstevnet.

Det var en nervepirrende finale under årets Landsskytterstevnet i Førde, hvor Åse Marit Myrvang lå på skive fire og kongen fra i fjor, Daniel Sørli, lå på skive fem. Sørli med sine 247 poeng var for langt unna å kunne ta hjem kongetittelen igjen, men var fornøyd med 100 poeng og tittelen prins.

– Jeg er veldig fornøyd med egen skyting. Det var lite jeg kunne gjøre for å ta igjen de før meg, så jeg gjorde mitt beste, sier kongen fra 2016.

Ett poeng bak

100 med seks innertiere var nok til at Åse Marit Myrvang fra Steinsgård klatret en plass opp, og igjen kan ta med prinsessetittelen tilbake til Steinsgård skytterlag.

– Jeg er veldig fornøyd! Jeg hørte at jeg ikke hadde mistet underveis i serien, så da visste jeg at det bare var å klemme på, sier en tydelig rørt skytter.

Ett fattig poeng bak vinneren Kathrine Lund, som også skjøt fult i finalen, var det ikke stort Myrvang kunne gjøre.

– Jeg gikk inn og gjorde det jeg skulle. Dessverre holdt det ikke i dag, da måtte jeg skutt

Bedre innledende.

Myrvang ble også prinsesse på Lesja i 2015, og denne erfaringen kom godt til nytte i dag.

– Jeg tenkte hele tiden at dette har jeg gjort før. Det dunket bra under prøveskudd, men jeg pusta og tenkte at jeg måtte kjøre på. Det er veldig greit å ha vært der før, det gjorde meg roligere.

Prinsessetittelen i år henger likevel høyere, når hun i dag ble nummer 2 og i Lesja ble nummer 4.

Tok det på erfaring

Den erfarne skytteren har brukt sesongen på å få erfaring med høye poengsummer før de siste ti skuddene. Denne erfaringen kom godt med i den innledende skytingen, som gjorde at hun taklet nervene før kongelaget.

– Jeg har hatt en del bra omganger i år, og jeg vet at de går på om jeg holder roen og rytmen. Når jeg lada om så jeg på klokka at jeg hadde igjen 36 sekunder, og det er innafor på tiden. Så da var det bare å skyte blink, forklarer den nye prinsessen.

Kommentarer til denne saken