Griller du nå, kan du få en regning som svir: Fikk 10.000 kroner i grillbot

Brannvesenet og politiet har flere ganger de siste månedene kontrollert at bålforbudet blir fulgt. Her fra en kontroll på Landfalltjern tidligere i sommer.

Brannvesenet og politiet har flere ganger de siste månedene kontrollert at bålforbudet blir fulgt. Her fra en kontroll på Landfalltjern tidligere i sommer. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Griller du nå og brannvesenet må rykke ut, kan du få ei bot som svir. En person fikk 10.000 kroner i bot etter å ha tent opp engangsgrillen ved et tjern i Drammen.

DEL

LANDET RUNDT: Hendelsen fant sted 10. juli.

Bakgrunnen var at brannvesenet fikk melding om bålbrenning og ønsket politiets bistand. De reiste til stedet og kom over en familie som grillet på en engangsgrill i et skogsområde.

Engangsgrillen ble slukket og brannvesenet skumla bakken som et forebyggende tiltak.

Forholdet ble selvfølgelig anmeldt, og onsdag denne uken kan påtalemyndigheten opplyse at de nå har delt ut en bot på 10.000 kroner.

Konsekvenser

Politiadvokat i Sør-Øst politidistrikt, Magnus Rindal Fredriksen sier selv den minste gnist kan føre til skogbrann i ekstremtørken.

– Å tenne opp en engangsgrill slik forholdene er nå, kan få store konsekvenser dersom det tar fyr og det blir skogbrann, sier han.Fredriksen sier boten på 10.000 kroner er høyere enn normalsatsen, men politiet varslet tidligere denne måneden at de vil øke satsene.

– Politiet håper selvfølgelig at foreleggene vil ha en preventiv virkning, og at folk ser at det ikke er spesielt lurt å gjøre opp ild i skog og utmark.

Politiadvokaten understreker at politiet er ekstra oppmerksomme på denne type overtredelser nå som det er så tørt ute.

Artikkeltags