Lageret med femliters vanntanker er tomt. Setter opp tusenliters vanntanker på fem punkter

Artikkelen er over 1 år gammel

Det blir betjening ved vanntankene.

DEL

Lageret med femliters vanndunker er tomt. I stedet setter Nittedal kommune opp vanntanker som rommer tusen liter.

– Det blir lagt ut vannposer ved tankene som vann kan transporteres hjem i. Disse vannpostene får betjening, og det er kun mulig å hente vann mens tankene har betjening. Årsaken til dette er at vi må ha kontroll på at vannet ikke blir forurenset, skriver kommunikasjonssjef i Nittedal kommune Kristian Westgård i en mail til Varingen.

Vanntankene åpner klokka 17.00 onsdag ettermiddag. Kommunen kommer tilbake med øvrige åpningstider.

Vanntankene blir plassert ut på følgende fem steder i Nittedal kommune:

  • Hakadal stasjon
  • Gamle gartneritomta på Åneby
  • Rådhuset, i bakgården
  • Ulverud grendeskole
  • Mortetjern barnehage

Kokevarselet gjelder fortsatt for alle som er tilkoblet kommunalt vann i Nittedal kommune. Foreløpig kan ikke kommunen si noe om hvor lenge kokevarselet vil gjelde.

– Det tas prøver fra hele ledningsnettet. Vi må være hundre prosent sikker på at vannet er rent før vi opphever kokeforbudet, sier Westgård.

Ingen returordning på plastkannene

Varingen har blitt kontaktet av folk som lurer på hvor de kan kvitte seg med tomme vanndunker. Dette gjelder særlig i bofellesskap med felles avfallshåndtering. Også Westgård sier han har fått spørsmål om dette.

– Kommunen har ingen returordning når det gjelder de tomme plastdunkene. Folk må derfor kvitte seg med tomme vanndunker selv via søppelhåndteringssystemet, sier Westgård.

Han sier at et alternativ dersom søppeldunken er full kan være å levere plastdunkene til en gjenvinningsstasjon og kvitte seg med vanndunkene der.

– Jeg vil også komme med en oppfordring om at folk gjerne kan ta vare på to til tre vanndunker fremover. Siden det kun har vært rent vann på disse kan man bruke tomme plastdunker til å oppbevare kokt vann i disse, sier Westgård.

Fortsatt hus uten vann

Jordraset på Li mandag tok også med seg en høyspentledning. Ifølge Westgård skal strømmen nå være tilbake hos alle i Nittedal kommune.

Når det gjelder vannsituasjonen er det fortsatt noen boliger som ikke har fått tilbake vannet, opplyser kommunens kommunikasjonssjef.

– Dette er kommunen klar over og det er store ressurser som arbeider for opprette normal situasjon på vanntilførselen, sier Westgård.

Han opplyser videre om at Nittedal kommune har hatt kontinuerlige møter de siste dagene om situasjonen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken