Gå til sidens hovedinnhold

Kunstutstilling hver søndag framover

Innsendt

To ord beskriver Kristin Andreassens skulpturer og Bertil Bengtssons malerier vist i samme utstilling – harmonisk og vakkert.

Kunst kan skape magiske øyeblikk, og de har det mange av gjennom to utstillingshelger i Galleri Vinkelen ved Fetsund lenser.

Mange av de besøkende har uttrykt så vel beundring som begeistring over kunstverkene, som hver for seg er et skue i seg selv, men som utstilt sammen skaper et særegent estetisk uttrykk.

I 23 land

Mens Bertil Bengtsson fra starten av kunstnerkarrieren i 1979 i all hovedsak har vist og solgt sine malerier på gallerier og utstillinger rundt om i Sverige, har Kristin Andreassen en mer verdensomspennende virksomhet.

Gjennom et langt og aktivt kunstnerliv har hun stilt ut i hele 23 land, nå sist som eneste skandinav på «The 10th China Changchun International Ceramics Symposium» i Kina. Samtidig med utstilling i Galleri Vinkelen vises hennes skulpturer på «Latvian International Ceramics Biennale» i Mark Rothko Art Center i Latvia.

Skulpturene hennes er også representert i flere internasjonale samlinger, blant annet i Victoria & Albert Museum i London og Museum für Kunst und Gewerbe i Tyskland, for å nevne noen.

Ved siden av sitt kunstneriske virke arbeider Andreassen som førsteamanuensis i keramikk ved Institutt for produktdesign ved OsloMet på Kjeller.

Seks utstillinger

Bertil Bengtsson er autodidakt og har spesialisert seg på gouache-malerier, samt olje- og akrylmalerier. Hans malerier er blant annet innkjøpt av flere kommuner og fylker rundt om i Sverige.

Utstillingen som vises i Galleri Vinkelen er den sjette der de to stiller ut sammen.

Søndag 19. september er det en ny mulighet til å se utstillingen. Døra holdes åpent fra klokka 12 – 16. Utstillingen kan ses hver søndag til og med 3. oktober.

Kommentarer til denne saken